Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Üçüncüsünü Gerçekleştirdikleri Discussion Show İle Pratik Yaptılar!
Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Üçüncüsünü Gerçekleştirdikleri Discussion Show İle Pratik Yaptılar!
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 8. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde hazırladığı üçüncü tartışma programlarının konusu internet bizi sosyalleştiriyor mu yoksa yalnızlaştırıyor mu üzerineydi. Başarılı savunmalar yapan öğrenciler internetin insanlar üzerindeki etkileriyle ilgili araştırmalarıyla hem yeni bilgiler öğrendi hem de bolca pratik yaptılar.

Eryaman Okyanus Koleji 8-A sınıfı öğrencileri seyirciler, sunucu ve zıt fikirli grupların bulunduğu bir tartışma programı canlandırdılar.  Üçüncüsünü gerçekleştirdikleri programda ünitelerinde de yer alan internet konusunu ele alarak internetin insanların sosyal hayatları üzerindeki olumlu ve olumsuz yanlarını konuştular.

Bir grup internet aracılığıyla dünyanın dört bir yanından yeni insanlarla tanışarak onların kültürleri hakkında fikir edinmenin çok daha pratik olduğunu ve sosyal yaşantımıza olumlu etkileri olduğunu savunurken diğer grup siber zorbalıktan ve internetteki insanların ve bilgilerin yanıltıcı olabileceğinden bahsetti. Yaptıkları araştırmalar neticesinde birbirlerinin fikirlerini çürütmeye çalışan öğrenciler kendi hayatlarından da örneklemeler yaptılar. Gruplar zaman zaman seyircilerin sorularını da cevaplarken sunucu Reyhan Çokay seyircilere de sorular sorarak onların konu hakkındaki görüşlerini de aldı.

Oldukça keyif alan öğrenciler yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra pratik yapma imkanı buldular. Bir sonraki "Discussion Show" etkinliğini iple çektiklerini söyleyen öğrenciler etkinlik sonunda bir sonraki tartışma programının konusunu öğrenerek çalışmalara başladılar.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya
Tarih
:
24 Aralık 2018, Pazartesi 23:36
Okunma
:
699 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları