Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eryaman Okyanus Koleji İlkokul Kademesi’nde "Upgrade" Akademik Becerileri Değerlendirme Ölçeği Uygunladı
Eryaman Okyanus Koleji İlkokul Kademesi’nde "Upgrade" Akademik Becerileri Değerlendirme Ölçeği Uygunladı
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji İlkokul Kademesinde 2. , 3. , ve 4. Sınıflara Upgrade' Bilişsel Beceriler Gelişim Programı Kapsamında; öğrencilerimizin potansiyelini keşfetmek ve doğru yönlendirmek için Upgrade Akademik Becerileri Değerlendirme Ölçeği uygunladı.

UPGRADE NEDİR?

“BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK”

Upgrade, öğrencilerin bilişsel ve sosyal gelişimlerini takip eden ve süreklilik arz eden bir analiz sistemiyle öğrencilerin ihtiyaçlarına göre bireysel çalışmaların yürütüldüğü bir programdır.

Upgrade Akademik Becerileri Değerlendirme Ölçeği

Upgrade, öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşacakları zorlukların üstesinden gelmek için bilgi ve becerilerini kullanma yeteneklerine odaklanmaktadır. Geleneksel başarı testlerinden farklı olan bu bakış açısı, öğrencilerin okulda ne öğrendiğinden çok öğrendikleri ile neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Bu noktada bu amaçlara ulaşıp ulaşılmadığını ölçmek için yapılan çalışmalar önem kazanmaktadır.

Upgrade Programı ;

Çocuklara bilgi aktarmak yerine onları düşünmeye, araştırmaya, merak etmeye teşvik edebilecek, en önemlisi öğrendiklerini hayatta uygulayabilecek bir eğitim programı sunmaktadır.

Bu program kapsamında; Öğrencilerin bilişsel becerilerinin saptanabilmesi için uluslararası geçerliliği olan bir test uygulanır. Test uygulaması ile öğrencilerin alt testlerdeki performans düzeyleri belirlenir. Temel amacı, öğrencilerin Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri alanlarında okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca öğrencilerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.


Haber
:
Su Asuman Demiröz
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Gözde Gök
Tarih
:
02 Ocak 2018, Salı 12:35
Okunma
:
875 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları