Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eryaman Okyanus Koleji 3rd O'MUN Konferansından Büyük Başarılarla Döndü!
Eryaman Okyanus Koleji 3rd O'MUN Konferansından Büyük Başarılarla Döndü!
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri olarak bu dönem üçüncüsü gerçekleştirilen Okyanus Model United Nations konferansı Antalya'da gerçekleşti. Eryaman kampüsümüzden katılım gösteren öğrencilerimiz aldıkları ödüllerle ve sıkı çalışmalarıyla tüm öğretmenlerinin takdirini topladılar.

MUN (Model United Nations) Birleşmiş Milletler konferanslarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Bu konferanslarda öğrenciler dahil oldukları komitelere göre belirlenen ülke problemleri hakkında konuşur ve çözüm yolu üretmeye çalışırlar. Tamamen İngilizce olarak gerçekleşen bu konferanslar öğrencilere insanların farklı ülkelerde yaşadığı çeşitli sıkıntılar ve sorunlar hakkında bilinç kazandırmayı, farkındalık yaratmayı ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

08.12.2018 – 10.12.2018 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen O’MUN (Okyanus Model United Nations) konferansı, Antalya Akra Barut Hotel’de gerçekleşti. İngilizce ana bölüm başkanları, İngilizce zümre başkanları ve İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla görkemli bir açılış töreninin ardından öğrenciler komitelerindeki yerlerini alarak komite başkanları ile tanıştılar. Üç gün süren konferanslarda öğrenciler delegesi oldukları ülkelerin sıkıntılarını paylaşarak bunlara bir çözüm yolu bulabilmek için diğer delegeler ile işbirliği yaptılar. Komite toplantılarının arasında verilen kahve molalarında hem dinlendiler hem de komite başkanları ve diğer delegelerle İngilizce sohbetler ettiler. Kapanış töreni ile komite içerisindeki başarılarını, kazandıkları sertifikalarla taçlandıran öğrenciler tören bitiminde Aspendos gezisine katılarak muhteşem antik tiyatronun ve manzaranın tadını çıkardılar. Bol bol fotoğraf çekilip keyifli saatler geçiren öğrenciler konferanstan ve Antalya gezilerinden oldukça keyif aldılar.

Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi olarak katılan 9 öğrencimiz

5-B sınıfından Mustafa TIRINOĞLU,

6-A sınıfından Pamira ERBAŞ,

6-B sınıfından Mira ULUSOY

7-A sınıfından Mert Janberk KORKMAZ

7-B sınıfından Buğrahan Çınar HATİPOĞLU, Onur ERDOĞAN

8-A sınıfından Berennur BARAN, Bahar Su ŞAHİN, Nur Tuhanna ÇAĞLAR

UNICEF, WFP, UNWOMEN, UNDP ve UNHRC komitelerinde yer alarak başarılı sunumları ile öğretmenlerinin ve komite başkanlarının takdirini topladılar. Konferansa gitmeden önce kademe idarecisi İpek ÖLÇER’in iyi dilekleri ile yolculuğa çıkan öğrenciler döndüklerinde sayın İpek ÖLÇER tarafından tebrik edildiler. “Sizlerle, başarılarınızla gurur duyuyorum. Güçlü bir ekip olarak gittiğiniz 3rd O’MUN konferansından aldığınız verimi gözlerinizdeki ışıktan anlayabiliyorum. Bu konferansa katılmanız sizler için büyük bir adım. Bu adımda size destek olan İngilizce öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Sizler gösterdiğiniz emek ve çalışkanlılıkla hepimizi gururlandırdınız.” diye konuştu.

3rd O’MUN konferansına katılan öğrencilerimizden Pamira ERBAŞ ve Bahar Su ŞAHİN The Best Delegate, Berennur BARAN ve Mert Janberk KORKMAZ Outstanding Delegate, Buğrahan Çınar HATİPOĞLU ve Onur ERDOĞAN Honourable Mention ödüllerini kapanış seramonisinde anons edilerek sahnede komite başkanlarından aldılar.

Konferans süresince bizleri gururlandıran ve önemli başarılara imza atan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Neslişah KAYA
Tarih
:
19 Aralık 2018, Çarşamba 00:46
Okunma
:
1.448 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları