Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eryaman Kampüsü Ortaokul Kademesinde 22 Mart Dünya Su Günü Etkinliği
Eryaman Kampüsü Ortaokul Kademesinde 22 Mart Dünya Su Günü Etkinliği
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul kademesi, 22 Mart Dünya Su Günü için farkındalık kazandırmayı amaçlayan bir etkinliği düzenledi.

1993 yılında Birleşmiş Millet tarafından ilan edilen 22 Mart Dünya Su Günü, insanlara su kaynaklarının önemini aşılamayı amaçlayan bir gündür. Dünyada yaklaşık 1 milyar 400 bin insan temiz sudan mahrumdur. İnsan nüfusunun artmasıyla kişi başına düşen su kullanımı da artmaktadır. Temiz su kullanabilmenin önemi hafife alınacak bir konu olmamakla birlikte temiz su kullanamamak yılda 5 ila 7 milyon insanın da hayatına mal olmaktadır. Milyarlarca insan kirli su kullanmak zorunda kalmalarının doğurduğu hastalıklar sonucu hayatını kaybetmektedir.

Suyun kaynağı olan yağmur yağışı, çevre kirliliği ve ekolojik dengenin sarsılması sonucu iklimlerin değişmesi nedeniyle gittikçe azalmaktadır. Tarımda doğru sulama, sanayileşmede atıkların denizleri kirletmemesi gibi her alanda alınabilecek önlemler mevcuttur. Birey olarak bizlerin de su tasarrufu adına uygulayabileceğimiz basit tedbirler sayesinde katkıda bulunabiliriz. Nüfus artışına bağlı olarak evlerde su kullanımı %32 artmıştır.

Ortaokul kademesi İngilizce Zümresi, Dünya Su Gününde öğrencilere farkındalık kazandırmak ve su tasarrufu için neler yapabileceklerini anlatmak için etkinlik düzenlediler. Görsel Sanatlar öğretmenimiz Anıl Akkuş'un hazırlamış olduğu ağaç için su damlaları hazırlayan 5. sınıf öğrencilerimiz, suyun önemi ve nasıl tasarruf edileceği ile ilgili hem İngilizce hem de Türkçe araştırma yaptılar. Mavi kartonlardan kestikleri su damlalarına su ile ilgili cümleler yazılıp Su Günü ağacına astılar.

Ortaokul katında sergilenen ağaca öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. Teneffüslerde, damlalarda yazanları okuyan öğrenciler su tasarrufunun önemi ile ilgili daha önce duymadıkları bilgileri edindiklerini dile getirdiler. 7.sınıf öğrencilerimizden Gökçe Naz Varol "Su, insanlar için en temel haktır. Biz tasarrufta bulunmazsak başka insanların su hakkını ellerinden almış olabiliriz. Suyu dikkatli kullanmalı ve israf etmekten kaçınmalıyız. Bu etkinliği hazırlayan öğretmenlerime teşekkür ederim. Çok güzel bir etkinlik" diye konuştu.

Su hayattır. Hayatımızı israf etmeyelim.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya
Tarih
:
23 Mart 2017, Perşembe 10:09
Okunma
:
1.636 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları