Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 2. O'MUN Konferansı
Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 2. O'MUN Konferansı
  • Paylaş
Çekmeköy Okyanus Ortaokulu öğrencileri 7-9 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen 2. O’MUN Konferansına katılım gösterdiler.

Çekmeköy Okyanus Ortaokulu öğrencilerinden Azra Elora Emiralp, Ömer Ay ve Amine Berra Çelik, İngilizce öğretmenleri Ebru Girgin danışmanlığında Antalya’da ikincisi düzenlenen “O’MUN Konferansı”na katılmanın heyecanını yaşadılar. Model Birleşmiş Milletler dünyanın dört bir yanında ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde ders dışı veya kulüp aktiviteleri adı altında işlenmekte olan bir konsepttir. Katılımcı öğrenciler, danışman öğretmenleri eşliğinde Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenir. Böylece Model Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletlerin uluslararası yaşanan problemlere yönelik çalışmalarını simüle ederek, öğrencilere sorunlara ilişkin bilinç kazandırmayı hedefler. Bu kapsamda öğrencilerimiz Kanada delegeleri rolünü üstlenerek küresel problemlere yönelik çalışmalarda bulunmuş ve düşüncelerini diğer ülkelerin delegeleri ile paylaşarak bir çözüm üretmeye çalışmışlardır. Öğrencilerimiz Birleşmiş Milletler’deki güncel konuların tartışıldığı, devletler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin rollerinin üstlenildiği O’MUN konferansında, İngilizce dilini, topluluk önünde konuşma, uzlaşma, tartışma kültür ve yeteneklerini geliştirdiler. Yeni arkadaşlıklar da edinen öğrencilerimiz gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan O’MUN sayesinde dünyaya bakış açılarını geliştirdi.

2. O’MUN Konferansı’na katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür eder, hayatları boyunca kendilerini özgüvenli bir şekilde ifade eden ve küresel problemlere çözüm bulma arayışı içinde olan bireyler olmalarını dileriz.


Haber
:
Ayşenur Şimşek
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Cansu Doğan
Tarih
:
16 Nisan 2018, Pazartesi 10:17
Okunma
:
979 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları