Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6. Sınıflar Danışmanlık Gezisi
Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6. Sınıflar Danışmanlık Gezisi
  • Paylaş
6. sınıf öğrencileri “Zeytinin Efendileri” danışmanlık gezisi kapsamında İzmir’in tarihi yeri Klazomenai (Urla)’de zeytinin sofralardaki zeytinyağına dönüşme serüvenini deneyimledi.

28.03.2018 tarihinde gerçekleşen gezide 6. sınıf öğrencileri Egenin vazgeçilmezi olan zeytinin, ağacından sofralara gelene, yemeklerde kullanılan zeytinyağına dönüşene kadar geçirdiği serüveni takımlar halinde çalışarak sıkma, kırma, posasını çıkarma ve presleme yöntemleriyle deneyimledi. Öğrenciler tarihsel süreçte gıda üretimi doğa-insan ilişkisini gözlemleyerek yaratıcılıklarını hedef odaklı harekete geçirmeyi öğrendiler. Ege Bölgesinin zeytin ağaçlarının tarihi değerinin vurgulandığı bu gezide öğrenciler zeytinin kullanım alanlarını ve geçirdiği işlemleri takım çalışması yaparak uygulamalı öğrenim tekniğiyle deneyimleme fırsatı edindiler. Etkinlikte öğrenciler hem sınıf arkadaşları hem de danışman öğretmenleri ile keyifli zaman geçirdi. Etkinlik sonunda öğrencilere geziyi unutulmaz kılmak adına küçük şişeler içerisinde zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun verildi.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Nur Çiftçi
Tarih
:
02 Nisan 2018, Pazartesi 17:33
Okunma
:
1.073 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları