Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilim Haftası'nda "santralistanbul" Gezisi
Bilim Haftası'nda "santralistanbul" Gezisi
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 7. Sınıf öğrencileri, Bilim Haftası'nda İstanbul'da ilk kurulan Elektrik Santrali'ni gezdiler.

Okyanus Koleji öğrencilerinin eğitici gezileri devam ediyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji 7. Sınıf öğrencileri, 15 Mart 2013 Cuma günü "santralistanbul Müzesi"ni gezdiler.

"Yaşamımızdaki Elektrik" ünitesiyle ilişkili olarak düzenlenen "santralistanbul Müzesi" gezisinde döğrenciler, derslerde öğrendiklerini pekiştirme imkânı buldular.

Eğitmenlerle beraber müzeyi gezen öğrenciler, farklı deney düzeneklerini inceleme fırsatı yakaladılar. Özellikle plazma küresi öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

santralistanbul Müzesi

Silahtarağa Elektrik Santrali, Osmanlı Devleti'nin kent ölçekli ilk elektrik santralidır. Tesis, İstanbul'un en eski endüstri bölgesi olan Haliç'te kurulduğu 1911'den 1983'e dek kente elektrik sağlamıştır.

Benzersiz bir ulusal endüstriyel miras niteliği taşıyan Silahtarağa Elektrik Santrali'nın santralistanbul'a dönüştürülmesine yönelik çalışmalar, kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla yürütüldü.

Silahtarağa Elektrik Santrali'nin İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne tahsisi 1 Mayıs 2004 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleşti. Santralde 2004-2007 yılları arasında yoğun renovasyon çalışmaları yapıldı.

Haliç'in gözde mekanında kurulan santral yok olma sürecine girmişken, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin devreye girmesiyle Türkiye'de kültür-sanat alanında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı dönüşüm projelerinden biri haline geldi. santralistanbul, 8 Eylül 2007'de açıldı.

Ayrıntılı bilgiye www.santralistanbul.org adresinden ulaşabilirsiniz.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
21 Mart 2013, Perşembe 10:47
Okunma
:
2.203 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları