Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Beylikdüzü Okyanus'ta "Sierpinski Üçgeni" Sergisi
Beylikdüzü Okyanus'ta "Sierpinski Üçgeni" Sergisi
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji lise öğrencileri, Polonyalı Matematikçi Sierpinski'nin tanıttığı “Sierpinski Üçgeni”ni görselleştirerek kavramak amacıyla yaptıkları çalışmaları okulda sergilediler.

Okyanuslu öğrenciler, matematiği görselleştirerek öğreniyorlar...

Beylikdüzü Okyanus Koleji 10-A ve 10-B Sınıfı öğrencileri, etkinlik derslerinde "Sierpinski Üçgeni" ( fraktal) konulu etkinlik çalışması yaptılar.

Geometri öğretmenleri Filiz Soyuçetin ve Burcu Güder'in öncülük ettiği bu çalışmada, öğrenciler konuyu uygulamalı olarak gördüler. Oluşturulan görseller Ocak ayında okulda sergilendi.

Sierpinski Üçgeni Nedir?

Polonyalı Matematikçi Vaclev Sierpinski (1882-1969) 1916 yılında, daha sonra kendi adıyla anılan ve "Sierpinski Üçgeni", "Sierpinski Şapkası" (Sierpinski Gasket) veya "Sierpinski Kalburu" (Sierpinski Sieve) da denen bir fraktal tanıttı.

Sierpinski Üçgeni, kendi kendini tekrar eden aynı oranda artarak yada azalarak yeni şekiller oluşturma biçimidir. Benzer şekilleri deniz kabuğunda ve hücre çoğalmalarında da görebiliriz.

 

 


Haber
:
Özer Tuna
Editör
:
Özer Tuna
Tarih
:
20 Şubat 2014, Perşembe 08:38
Okunma
:
3.366 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları