Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Beylikdüzü Okul Öncesi Öğrencileri Mad Science Etkinliğinde
Beylikdüzü Okul Öncesi Öğrencileri Mad Science Etkinliğinde
  • Paylaş
Beylikdüzü Okul Öncesi öğrencileri Mad Science Dersinde bu ay “Güneş ve Yıldızlar” konusu işledi

Öğrencilerimiz; Güneş’in dünyamız için ısı ve ışık kaynağı olduğunu, büyük patlamalar sonucunda oluşmuş büyükbir yıldız olduğunu öğrendi. Güneş sistemimiz içerisinde yer alan gezegenleri inceledik ve oyun hamurlarından faydalanarak maketini yaptık.

Roketlerin nasıl çalıştığı ile ilgili düşünüp beyin fırtınası yaptık ve deney yaparak keşfetmelerini sağladık. Uzaya giden astronotların nasıl zorluklarla karşılaşabileceklerini konuştuk ve onlar gibi hissedebilmek için balonlarımızla bir deneme yaptık.

Galaksi sisteminin çok geniş ve büyük olduğunu, içerisinde milyonlarca yıldız ve gezegen barındırdığını konuştuk.Ardından bizde pipetlerimizle baloncuklar oluşturarak kendi galaksimizi oluşturduk. Dersin sonunda verilen yıldız haritası ve UV boncuklarıyla kendi takım yıldızlarını hazırlayarak dersi sonlandırdılar.

Her ay farklı konuları ele alan Mad Science etkinlikleri ile çocukların öğrenme süreçleri, bilimsel keşifler ile teşvik ederek, bu süreçte yaşadıkları heyecan ile öğrendiklerini unutmamalarını sağlamak hedeflendi.


Haber
:
BİLLUR GÜNAY
Editör
:
BİLLUR GÜNAY
Fotoğraf
:
BİLLUR GÜNAY
Tarih
:
31 Aralık 2019, Salı 13:34
Okunma
:
412 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları