Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Beylikdüzü Okul Öncesi Öğrencileri “Hindistan “ ülkesini tanıdılar
Beylikdüzü Okul Öncesi Öğrencileri “Hindistan “ ülkesini tanıdılar
  • Paylaş
Beylikdüzü Okul Öncesi öğrencileri her ay düzenlenen “Ülkeleri Tanıyorum” adlı etkinliğinde bu ay “Hindistan” ülkesini tanıdılar.

Beylikdüzü    Okul Öncesi   Öğrencileri;  okul içi “Ülkeleri Tanıyorum” adlı etkinliğinde bu ay Hindistan ‘ ı tanıdılar.  Hindistan ‘ın başkentinin  “Yenidelhe”  para biriminin ise “ rupi” olduğunu öğrendiler. Palak,  Paner,  Bryani  Pilavı,  Roti,  Nan   vb yemekleri yakından inceleme fırsatı buldular.  İneklerin ve fillerin Hindistanlılar için çok önemli ve değerli olduğunu, fillerin şehir içinde ulaşımda/ seyahatlerde kullanıldığını  öğrendiler.  Çeşitli mimari yapıları görsellerde incelendi. Hindistan da yaşayan insanların geçimlerini sağlamak için ( ticaret yaparken)  hint  kınası ,  yılan oynatma, kumaşların yoğun bir şekilde satışlarda kullanıldığını öğrendiler. Yardımcı öğretmenlerimin hazırlamış olduğu Hindistan yöresine ait  kısa süreli danslarını izlediler. Hindistan ‘ın bir simgesi gibi görünen kına ve magnetler hediye olarak verildi.  Yardımcı öğretmenlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.


Haber
:
BİLLUR GÜNAY
Editör
:
BİLLUR GÜNAY
Fotoğraf
:
BİLLUR GÜNAY
Tarih
:
30 Mart 2018, Cuma 12:13
Okunma
:
2.347 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları