Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-F SınıfıÖğrencileri “Bitkilerin Hareketi” Etkinliğinde.
Bahçeşehir Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-F SınıfıÖğrencileri “Bitkilerin Hareketi” Etkinliğinde.
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-F sınıfı öğrencileri “Fen Bilimleri” dersi kapsamında “Bitkilerin Hareketi” etkinliği yaptılar.

3-F sınıfı öğrencileri “Fen Bilimleri” dersi “Canlılar” konusu kapsamında “Bitkilerin Hareketi” etkinliği yaptılar. Fen Bilimleri dersinde canlıların ortak özelliklerini ve canlı varlıkların neler olduğunu öğrenen öğrenciler, bitkilerin hareket etme özelliği gösterdiğini duyunca şaşırdılar. Öğrencilere bitkilerin köklerinin suyun olduğu yöne doğru uzamasının da bir hareket olduğu ve daha çok yönelme hareketi yaptıkları açıklandıktan sonra bir bitki filizlendirerek köklerini incelemeye karar verdik. Kutuların içine biraz pamuk ve önceden suda beklettiğimiz fasulye ve nohutları yerleştirdiler. Üzerini kapattılar ve can suyu verdiler. Kökleri uzadıkça öğrendikleri bilgileri gözlemleme imkânı bulacaklar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Gülşah Tuna
Tarih
:
13 Şubat 2019, Çarşamba 14:29
Okunma
:
960 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları