Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Ortaokul Öğrencileri Sadberk Hanım Müzesi’nde
Bahçeşehir Okyanus Ortaokul Öğrencileri Sadberk Hanım Müzesi’nde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 6. Sınıf Öğrencileri 16 Aralık 2014 Salı günü “Matematikle Çözülür Şifreler, Sadberk Hanım Müzesi’nde Seni Bekler Eserler” sloganı ile Sadberk Hanım Müzesi’ni gezdiler.

Öğrenciler, müzede Pratik Matematik ekibi ile tekerlemeler eşliğinde eserleri tanımaya, gezi çalışma kâğıtlarındaki soruları yanıtlayarak gizli şifreleri bulmaya çalıştılar. Matematik bilgilerini kullanarak müzede sergilenen M.Ö. 6.000’den günümüze kadar Anadolu ve Türk-İslam Eserleri  hakkında bilgi edindiler. Matematiğin öğrencilerin analitik algısına gelişmesine fayda sağlayarak günlük hayatın birçok noktasında yer aldığını deneyimlediler.

Matematiğin Şifreleri Çözülüyor

Öğrenciler, geometrik şekilleri hatırlayıp geometrik şekillerden köşeli olanların hangi özelliğine göre isim aldıklarını öğrendiler. Geometrik şekillerin tasarım yaparken  kullanım kolaylığına göre seçildiğini fark ettiler. Desenlerde örüntüyü ve kurallı dizilimleri fark eden öğrenciler, simetrik şekilleri ve objeleri  dikkatlice inceleyerek krokiden yola çıkıp mekânı kuşbakışı olarak algıladılar. Kroki üzerinde yön ve yer tespiti yaptılar. Müze görevlilerinin yönlendirdikleri tekerlemelerdeki  bilmeceleri cevaplayarak şifreleri çözdüler. Şifreleri çözümleyen öğrenciler, günün son etkinliği olan bir matematik bulmacasıyla uğraştılar. 1’ den 6’ya kadar olan rakamları üçgensel bir şekilde kenarlardaki sayıların toplamları eşit olacak bir şekilde yerleştirmeye çalıştılar.


Haber
:
Nurhan Baldiş
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
İlknur DİNÇSEVEN
Tarih
:
19 Aralık 2014, Cuma 17:43
Okunma
:
2.410 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları