Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’ Çarkıfelek’’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’ Çarkıfelek’’ Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Çarkıfelek’’ adlı etkinliği yaptılar.

Öğretmen öğrencilerin dikkatini çekmek için sınıfta minik sohbetlerle ailesinin 4 kişiden oluştuğunu söyledi ve öğrencilerden aile bireylerini, kaç kişi olduklarını söylemelerini istedi.

Daha sonrasında öğrencilere;’’ Sayılar olmasaydı oluşabilecek sıkıntılar nelerdir? Sayılar hangi alanlarda işimize yaramaktadır? Bazen sayılar yazıldığı gibi okunmaz sizce neden?’’ gibi sorular sordu ve öğrencilerin bilgi, deneyim,gözlemleri harekete geçirildi. Doğal sayılar, doğal sayılarda toplama-çıkarma işlemleri işlenildi.Atıklardan yapılan ‘’Çarkıfelek’’ oyunu sınıfta iş birliği içerisinde yapıldı ve yeni bir tasarım ürünü oluşturuldu.Oyun için her öğrenciden bir işlem sorusu istenildi ve sınıfta oyun oynanıldı.Yapılan oyunda işlem becerisini geliştirme, pratikleştirme, soruları kendi seviyesi uygun bireysel hazırlama, grup halinde iş bölümü yaparak çalışmaları sağlandı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Sena ELMAS
Tarih
:
12 Ekim 2018, Cuma 09:09
Okunma
:
1.095 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları