Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Soru Hazırla-Cevap Anahtarı Oluştur” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Soru Hazırla-Cevap Anahtarı Oluştur” Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 20 Mayıs Pazartesi günü Matematik dersi kapsamında “Kesirlerde Dört İşlem” konusu ile ilgili ‘Soru Hazırla-Cevap Anahtarı Oluştur’isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocukları üç gruba ayırır. Her bir grupta soru hazırlayan öğrenciler diğer ekiplere bu soruları yönelterek bilgi yarışması düzenler. Planlama ve çözüm sunma öğrencilere aitken yönetme ve puanlama sınıfın hakemi olan öğretmene aittir. Çocukların soru hazırlama aşamalarına her noktada müdahale ederek öğretmen, gruplar arası adaleti sağlamalı ve bu duygularını beslemekte son derece özenli olmalıdır. Materyal kullanım koşulları ve manyetik tahtanın kullanılması, magnetlerin özellikleri anlatılarak etkinlik önceden tamamıyla yapılandırılmalıdır. Öğrenciler soru ve cevapların sunumunda kendilerini açık ve net ifade etmelidir.

Öğretmen rehberliğinde yapılan öğrenci merkezli bu etkinlik sayesinde çocuklar, kendi yeteneklerini sunma ve değerlendirme fırsatı bulmuş oldu. Aynı zamanda geliştirebilir olan yönlerini keşfederek yeni planlarını oluşturdular. Yaptıkları grup çalışmasıyla işbirlikli öğrenme ve grup çalışmalarında bir görev alıp yerine getirme gibi kazanımları da edindiler.

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı
Tarih
:
23 Mayıs 2019, Perşembe 11:44
Okunma
:
1.397 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları