Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/E Sınıfı Öğrencileri “Beden Dilinin Yansımaları” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/E Sınıfı Öğrencileri “Beden Dilinin Yansımaları” Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3/E Sınıfı Öğrencileri 11 Şubat Pazartesi günü “Beden Dilinin Yansımaları” isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocuklara bir beyin fırtınası etkinliği yaptırdı. Tüm çocuklar beden dili, jest ve miminler ile ilgili çağrıştırdıkları kelimeleri nedenleri ile birlikte söylediler. Sınıf ortamını canlandıran ve görüşleri genişleten bu etkinlik sonrasında beden dili, jest ve mimiklerin tanımlarına öğrenciler, anahtar sorularla yönlendirilerek ulaşıldı. Çocuklar ikişer ve üçerli gruplara ayrılarak birtakım temalar kapsamında arkadaşlarıyla planladıkları küçük oyunu sundu. Arkadaşlarının bu sessiz oyun sırasındaki beden dili, jest ve mimiklerinden faydalanarak konu veya olay ile ilgili tahminlerini dinlediler. Konuyla ilgili bir de empati etkinliği yapıldı. “Yüz kaslarını kullanma güçlüğü çeken biri neler yaşayabilir?”

Etkinliğin vardığı yerde,çocuklar günlük hayatta beden dilinin önemini, yanlış anlaşılmalara yol açabilecek bazı istemsiz bedensel tepkileri, jest ve mimiklerini nasıl doğru biçimde kullanabileceklerini aşamalı bir yönlendirme ve teşvik ile kavramış oldular. Aynı zamanda çocuklar, ilgili konuda somut bir yaşantı edinmiş, iç dünyalarının karşı tarafa ne biçimde yansıdığını deneyimleyerek keşfetmiş oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı
Tarih
:
16 Şubat 2019, Cumartesi 15:47
Okunma
:
964 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları