Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Güneş Sistemi’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Güneş Sistemi’ Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı öğrencileri 14 Kasım Çarşamba günü Astronomi dersi kapsamında yaptıkları etkinlikte, "Güneş Sistemi" konusunu oyun hamurlarıyla modelleyerek pekiştirdiler.

Öğrenciler, güneş sistemi modellerinde ilk olarak güneş sistemimizde bulunan 8 gezegeni, Güneş' i ve Ay' ı sahip oldukları renklere çok yakın bir biçimde yaptılar. Daha sonra elde ettikleri nesneleri güneş sistemi modeline uygun olarak boyutlandırıp, bu cisimleri düz bir zemin üzerine aralarındaki mesafelere dikkat ederek yerleştirdiler. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler, Güneş sisteminde bulunan cisimlerin birbirleri ile arasındaki mesafelerin ve gezegenlerin büyüklüklerinin eşit olmadığını kavradılar. Elde ettikleri bilgiler doğrultusunda gezegenlerin özellikleri hakkında yorum yapan öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
21 Kasım 2018, Çarşamba 12:27
Okunma
:
871 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları