Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Duyu Organlarım’ Deneyinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı ‘Duyu Organlarım’ Deneyinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-E Sınıfı öğrencileri 11 Ekim Perşembe günü Fen Bilimleri dersi kapsamında ‘Duyu organları’ konusunda deney yaptı.

Sınıfa farklı maddeler(sirke, su, süt, karabiber, soğan, deterjan, sıvı sabun, pul biber, pirinç, çay, tuz, un, şeker, kekik, sıvı yağ, nane, kahve, elma, limon suyu) getirildi ve bardaklara kondu. Öğrencilerin sırayla gözleri bağlanarak kendilerine verilen maddenin ne olduğunu duyu organlarını kullanarak bulmaları istendi. Önce koklamaları istendi. Maddenin ne olduğunu bulamadığında sırayla dokunması, uygun bir madde ise tatması ve en son bulamadıysa gözünü açıp ne olduğunu bulmaları sağlandı.

Yapılan deneyle öğrenciler duyu organlarının hayatımızdaki önemini, maddeleri tanımadaki rollerini yaparak yaşayarak deneyimlemiş oldular. Öğrenirken aynı zamanda da eğlendiler.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Emine GEZER
Tarih
:
12 Ekim 2018, Cuma 08:39
Okunma
:
773 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları