Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Parmak Hesabıyla Çarpım Çablosu” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Parmak Hesabıyla Çarpım Çablosu” Etkinliğinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 1. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 19 Mart Salı günü Matematik dersi kapsamında “Parmak Hesabıyla Çarpım Çablosu” isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen, evadan hazırladığı yüzük biçimindeki rakamları öğrencilerin parmaklarına takar. Öğrencilere çarpım tablosunda 7-8-9’ları kolayca hesaplayabilecekleri yöntemin kuralları ile ilgili açıklamalar yapar. Öğretmen çocuklara ağrılar sorarak bolca alıştırma yaptırır, dönüt ve düzeltmeler yapar.

Öğrenciler bu etkinlikle matematik yapmaktan zevk alarak, aslında onlara zorlayıcı gelen büyük sayıların kolay yoldan çarpım yöntemini kavramış oldular. Aynı zamanda bu çalışma, çocukların küçük kas grubu motor gelişimine destek sağlamış oldu. Yapılan etkinlik ile çocuklar konu tekrarlarını sınıf içinde eğlenceli bir şekilde gerçekleştirmiş oldular.

 

 

Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı Sarıkaya
Tarih
:
20 Mart 2019, Çarşamba 08:48
Okunma
:
956 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları