Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçelievler Okyanus Koleji Okul Öncesi Deniz Yıldızları Grubu Fen Etkinliğinde
Bahçelievler Okyanus Koleji Okul Öncesi Deniz Yıldızları Grubu Fen Etkinliğinde
  • Paylaş
Deniz Yıldızları Grubu Öğrencileri ‘Rüzgâr Deneyi’ Yaptılar.

Deniz Yıldızı Grubu Öğrencileri 28 Aralık Cuma Günü gerçekleştirdikleri fen etkinliğinde rüzgârdan korunma yollarını incelediler. Çocuklar rüzgârdan nasıl etkileniriz, bu etkiyi en aza indirmek için neler yapabiliriz sorularına yanıt aradılar. Sınıfa getirilen bir küp ve bir şişe çocuklara gösterilerek rüzgârın önüne koyduğumuz engellerin şekillerinin, rüzgârdan korunmak için etkili olup olmayacağı tartıştılar. Bu iki nesnenin arkasına yanan mum yerleştirip, ön taraftan üfleyerek mumun sönüp sönmediği gözlemlediler.

Deney sonucunda köşeli şeklin rüzgârı kestiği ve yönünü değiştirdiği silindir şeklinin ise rüzgâra engel olamayıp arkasındaki mumun söndüğü gözlemlendi.

Bu etkinlikte öğrenciler sorulan sorulara yanıt ararken farklı düşünmeye yönlendirildi. Yapılan deneyde deney öncesi süreçlerde tahmin etme, deney sırasında gözlem yapma ve deney sonrasında sonucu tahminleri ile mukayese etme becerisi kazandırılması amaçlandı.


Haber
:
Deniz Vatansever
Editör
:
Sema Pala
Fotoğraf
:
Deniz Vatansever
Tarih
:
28 Aralık 2018, Cuma 14:56
Okunma
:
501 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları