Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Avcılar Okyanuslular, "The Human Body" Sergisi'nde
Avcılar Okyanuslular, "The Human Body" Sergisi'nde
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul ve Lise öğrencileri, "The Human Body Exhibition" Sergisi'ni gezerek, insan vücudunu gerçek örnekleriyle incelediler.

Okyanus Koleji öğrencileri, "Yaparak ve yaşayarak" öğreten eğitim çalışmaları kapsamında çeşitli sergileri geziyor.

Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul ve Lise öğrencileri, İstanbul Aqua Florya'da Gforce Exhibitions tarafından düzenlenen "The Human Body Exhibition" Sergisi'ni gezdiler.

25-27 Şubat 2014 tarihlerinde Biyoloji ile Fen ve Teknoloji öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilen gezide öğrenciler, insan vücüdunu gerçek örnekleriyle incelediler.

İnsan Sergisi

Öğrenciler, özenle dizayn edilmiş 200 tane tam ve kısmi insan vücudu ve örneğini görme fırsatı elde ettiler.

İnsan vücudunun mucizesi ve işlevlerini yerine getirişi, derinin altında olup bitenler, eşsiz şekilde üç boyutlu görüntüyle sunuldu.

Örneklerin Hazırlanması

Bu örnekler, Plastinasyon tekniğinin araştırma ve geliştirilmesiyle ilgilenen Dalian Biyoteknik Laboratuvarı’na bağışlandı. Plastinasyon süreciyle, insan dokusu, işlenmiş ve güçlendirilmiş sıvı silikon kauçuk kullanılarak kalıcı olarak korunuyor.

Kauçuklu, hücresel düzeyde korunan, kemik, kas, sinir, kan damarı ve organların karmaşıklığını gösteren bir örnek elde ediliyor. Tam vücut örneklerinin hazırlanması bir yıldan fazla sürüyor.

Gezi Kazanımları

İnsan vücudunu 9 farklı birimde görselleştiren sergi, öğrencileri sağlıklarını korumaları konusunda bilinçlendirerek, bir daha göremeyecekleri bir deneyim yaşattı.

İstanbul Aqua Florya'da yer alan İstanbul Akvaryum Bilim Merkezi'nde düzenlenen sergi 31 Mayıs 2014 tarihine kadar gezilebilir.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
04 Mart 2014, Salı 16:10
Okunma
:
5.045 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları