Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ataşehir Okul Öncesi Gezegenler Grubu Öğrencileri Theme Prep Dersinde...
Ataşehir Okul Öncesi Gezegenler Grubu Öğrencileri Theme Prep Dersinde...
  • Paylaş
Gezenler Grubu Öğrencileri ''Outer Space'' Etkinliğini Gerçekleştirdiler.

Ataşehir Okyanus Koleji Okul Öncesi Gezegenler Grubu öğrencileri 10.01.2019 Perşembe Günü Mrs.Kübra rehberliğinde Outer Space etkinliğini gerçekleştirdiler.

Öncelikle öğrencilere sınıflarının ismi olan Gezegenlerle ilgili (Planets) kısa bilgiler verildi ve resimleri tek tek gösterildi. Sonrasında uzay hakkında açıklayıcı bilgiler verildi ve ''Roly Poly Space'' isimli kitap öğrencilere okundu. Bir önceki gün kendi yaptıkları astronot sanat etkinliği gösterilerek öğrencilere astronot olmakla alakalı bilgiler verildi ve soru soruldu (Who wants to be an astronaut?). Etkinliğin ilk aşaması olan resim çocuklara gösterilerek (Outer Space Discovery Bottle) suyu nasıl renklendirecekleri ve içine neler koyucakları anlatıldı. Her öğrenci bir pet şişenin içerisine yeteri kadar ılık su doldurduktan sonra içerisine sim, mavi gıda boyası ve değişik şekillerden kesilmiş parlak kağıtlardan koydular. Sonrasında şişeyi sallayarak mavi gıda boyasının suyun içerisinde nasıl eridiğini ve simle karışarak nasıl parlak bir su oluşturduğunu gözlemlediler.

Bu etkinlik sayesinde öğrenciler farklı kelimeler öğrenmiş oldular (glitter,warm water,drops of blue food colouring,shapes,stars,heart,shake). Bunun yanı sıra  uzayla ilgili değişik kavramları tanımış oldular (space,planets,being an astronaut,stars). Ayrıca sözel yönergeleri yerine getirerek nesne ve varlıkları gözlemlemiş oldular. Bu sayede resimlerle incelemiş oldukları uzay konusu hakkında kendi hayal dünyalarındaki hayal ettikleri uzay suyunu kendi el becerileriyle gerçekleştirdiler.


Haber
:
Kübra KARADUMAN
Editör
:
Hilal KEDİK
Fotoğraf
:
Sevgi ARSLAN
Tarih
:
15 Ocak 2019, Salı 11:51
Okunma
:
388 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları