Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ali Kırca'yı Duygulandıran Okyanus Hatırası
Ali Kırca'yı Duygulandıran Okyanus Hatırası
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji'ne konuk olan Kırca, yaşadığı sürpriz karşısında duygularını, "Bugün hayatımın en güzel hatırası" diye ifade etti.

Ocak ayında düzenlenen "Okyanus Kolejleri 2. Kitap Okuma Günleri" kapsamında Bahçeşehir ve Beylikdüzü Okyanus Koleji'ne konuk olan ünlü haberci Ali Kırca, 4 Mart 2013 Pazartesi günü de Avcılar Okyanus Koleji'nde lise öğrencileriyle buluştu.

Saat 11.00'de başlayan etkinlikte, Avcılar Okyanus Koleji Edebiyat Kulübü öğrencilerinin gerçekleştirdikleri sürpriz sunum, Ali Kırca başta olmak üzere tüm katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Kırca'nın dilinden dökülen satırlar Edebiyat Kulübü öğrencilerinin seslendirmesiyle yeniden can buldu.

Hayatının rastlantılarla örülü yollarında medya sektörüne geçiş süreci ve sonrasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaşan ünlü haberci, "Yüzme bilmiyordum, hatta deniz bile görmemiştim ama denizci oldum, evimizde televizyon yoktu, tesadüfen TRT'nin eleman aradığını öğrendim, başvurdum ve televizyon görmeden haberci oldum" dedi.

Her insanın yaşamda zorunluluklar sebebiyle bazı sorumluluklara sahip olabileceğini belirten Kırca, ancak bu zor koşullarda insanın içindeki umut ışığını hep canlı tutması gerektiğini dile getirdi. Herkesin hayatında ulaşılması çok güç görünen ideallere sahip olması gerektiğini vurgulayan Kırca, bu ideallerin gönülde sızlayan bir ukde olarak kalmaması adına mücadele verilmesini tüm katılımcılara öğütledi.

Sözlerini "Hayatın anlamını çözmek için, hayatı açıklayan sözlüklere her uzandığınızda, bir de arka kapağa bakın: Belki de her şey orada yazılıdır…" cümleleriyle noktalayan Kırca, söyleşinin ardından "Vakitsiz Şarkılar" adlı kitabını sevenleri için imzaladı.

Edebiyat Kulubü öğrencileri Ali Kırca'ya teşekkür çiçeği sunarken, Avcılar Okyanus Koleji Resim Öğretmeni Faruk Çankaya'nın kaleminden çıkan sürpriz, ünlü haberciyi oldukça duygulandırdı.

Ali Kırca ile kısa bir süre önce aramızdan ayrılan meslektaşı ve dostu Mehmet Ali Birand'ın karakalem resmi, Okyanus Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman tarafından Kırca'ya hediye edildi.

Birand ile yan yana birçok fotoğraflarının olduğunu ancak ilk kez bir resimde yan yana geldiklerini özlemle dile getiren Ali Kırca, hem bu duygusal hediye hem de Edebiyat Kulübü öğrencilerinin kendi şiirlerini seslendirmiş oldukları sunumdan duyduğu memnuniyeti gözleri dolu dolu olarak dile getirdi.

Söyleşinin ardından Avcılar Okyanus Koleji Edebiyat Kulubü öğrencileri ile yeniden bir araya gelen Ali Kırca, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ünlü haberci, bugüne dair içinden taşan hislerini Avcılar Okyanus Koleji Anı Defteri'ne şu satırlarla ölümsüzleştirdi: "Okyanus Koleji’nde bugün geçirdiğim saatler, hayatımın en güzel hatırası olarak hep kalbimde kalacak. Özellikle genç arkadaşlarımın hazırladıkları sürpriz unutulmazdı. Pırıl pırıl öğrenciler, bana bugün hayatımın en güzel ödülünü sundular. Başarılarının sürekli olmasını diliyorum. Sevgilerimle…

Ali Kırca"

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
07 Mart 2013, Perşembe 14:59
Okunma
:
3.899 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları