Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Akran Zorbalığının Karşısında Durmayı Öğreniyoruz!
Akran Zorbalığının Karşısında Durmayı Öğreniyoruz!
  • Paylaş
İlkokul Rehberlik Birimi tarafından öğrencilere" Akran Zorbalığı"anlatıldı.

Akran zorbalığı, bir ya da birkaç çocuğun başka çocuk ya da çocuklara genel çerçevede fiziksel, sözel, sosyal ya da teknolojiye ilişkin konularda tekrar eden zarar verme davranışları göstermesi durumudur.   Çocukların ailesinden sonra ilk defa sosyalleşme imkanı bulduğu, sosyal ilişkiler ile iletişimi öğrendiği ve sürdürdüğü, en yoğun vakit geçirdiği çevrelerin başında okul yer almaktadır. Bu bağlamda okul ortamında yaşanan ve yaşanabilecek akran zorbalığının önlenmesi adına okul psikolojik danışmanımız Bahar TÜRKGENÇ tarafından öğrencilere "Akran Zorbalığı" sunum çalışması gerçekleştirilmiştir. 

​Gerçekleştirilen çalışma kapsamında öğrencilerimiz, "Akran zorbalığı nedir?, Akran zorbalığını nasıl önleyebiliriz?, Böyle bir durum karşısında neler yapabiliriz?, Zorbalığa uğradığımızda nasıl hissederiz?" vb. sorulara yanıt buldular. Konuya ilişkin öncelikli hedef öğrencilerimizinfarkındalık kazanmaları, yapıcı ve çözüm odaklı olabilmeleri, empati kurabilmeleri olmakla birlikte nihai hedefimiz uzun vadede edindikleri bilgileri içselleştirerek gelişimlerini sağlıklı, güvende ve mutlu oldukları bir dünyada sürdürmeleridir. 


Haber
:
Ezgi Eroğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Bahar Türkgenç, Ayşenur Söğüt
Tarih
:
25 Eylül 2019, Çarşamba 11:21
Okunma
:
587 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları