Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 7.Sınıflarda İngilizce Münazara Yarışması
7.Sınıflarda İngilizce Münazara Yarışması
  • Paylaş
Bayrampaşa Okyanus Koleji Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencileri Debate (Münazara) Etkinliğini 14 Aralık Cuma günü gerçekleştirdi. Etkinlikte öğrenciler iki grup halinde İngilizce münazara yaptılar. Gruplar kendi konularını savundu ve birbirlerine konuyla ilgili sorular sorarak karşı grubun iddiasını çürüttüler.

Debate (Münazara), etkinliğinde öğrenciler kendi konuları hakkında öncelikle araştırma yaptılar. Araştırmalarına istinaden savundukları konularını destekleyecek kanıtlarıyla kendilerini ifade etme imkanı buldular. Tartışma esnasında dil becerilerini geliştirme ve pratiğe geçirme fırsatını keyifli bir şekilde yaşadılar. Bu sırada öğrenciler hem kendilerini ifade etti hem de jest ve mimiklerini kullanarak konularını etkili bir şekilde savundular. .

Münazarayla İngilizceyi daha da çok sevdiren etkinliğimizde unutulmaz anlar yaşandı. Öğrencilerimiz, konularının sunumunu etkili bir şekilde yaptıktan sonra karşı grup için zorlu sorular hazırlayarak diğer tarafın savunduğu konuyu detaylı bir şekilde analiz ettiler. Bizler, büyük bir heyecan ve coşkuyla onları izlerken sorulan sorulara yanıt vererek kendi konularını savunanan öğrencilerimizin toplum önünde kendilerini ifade etme ve fikirlerini savunarak İngilizce yeteneklerini geliştirme fırsatını yakaladıklarını gözlemledik.

Dahası, öğrencilerimiz verilen süreyi daha verimli kullanmayı ve birlikte grup çalışması yapmayı öğrendiler. Yapılan grup çalışmasıyla konularını daha verimli ve etkili bir şekilde sunan öğrencilerimiz ayrıca juri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Etkinliğimiz, juri üyelerinin grupları değerlendirerek kazanan grubu açıklamasıyla son buldu.

Hem eğlenip hem de kendilerini daha iyi savunmalarıyla gerçekleşen etkinliğimize katılım gösteren öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiriz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
19 Aralık 2018, Çarşamba 14:28
Okunma
:
761 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları