Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 6 Yaş Velilerine Bilgilendirme Semineri ve Pizza Etkinliği
6 Yaş Velilerine Bilgilendirme Semineri ve Pizza Etkinliği
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Okul Öncesi 6 Yaş velilerine "Geleceğe Büyük Adım Semineri" ile ilkokula başlama süreci hakkında bilgi verilirken, ardından da pizza etkinliği yapıldı.

Okyanus Kolejleri'nde öğrenci ve velilere yönelik etkinliklere devam ediliyor...

19 Ocak 2013 Cumartesi günü Avcılar Okyanus Koleji Okul Öncesi Kampüsü'nde düzenlenen "Geleceğe Büyük Adım Semineri" ile Okul Öncesi 6 Yaş velileri, ilkokula başlama sürecinde öğrenciler ile iletişimleri konusunda bilgilendirildiler.

Okyanus Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Koordinatörü Bora Serhat Çelik tarafından sunulan seminerde 1. Sınıf'a geçerken anne baba tutumları, çocuğa yönelik davranışlar; doğru okul seçimi gibi aktarımlar yapıldı.

Seminerin ardından gerçekleştirilen etkinlikte 6 Yaş velileri, öğrencilerin yerine geçerek keyifli bir etkinlik yapıp, mental aritmetik eğitimi hakkında da bilgi sahibi oldular.

Feyza Sekmen tarafından yönetilen örnek ders çalışmasında kitap tanıtımı ile başlayan etkinlik mental aritmetik programı ile devam etti. Mental aritmetik abaküsleriyle tekli sayılar hakkında bilgi verilerek mental aritmetik hesaplamalarında parmak kullanımı anlatıldı. Çocuklarının okul hayatından kısa bir deneyim yaşayan veliler yeniden küçük birer öğrenci olmanın tadını çıkardılar.

Örnek ders çalışmasının ardından ise miniklerle bir araya gelen aileler, pizza yapım atölyesinde becerilerini sergilediler. Pizzalar büyük özenle hazırlanırken, pizza şefleri ve okul öncesi öğretmenleri dereceye giren pizzaları belirledi.

Birbirinden lezzetli pizzaların sunumunun ardından ilk 3'e girenlere ve şeflere plaket verildi. Tüm katılımcılara "Katılım Sertifikası" takdim edilen bu eğlenceli etkinlik, sebze figürlerinin üzerine öğrencilerin duygu ve düşüncelerinin yazılması ve üç boyutlu büyük bir pizza asılması ile son buldu.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
24 Ocak 2013, Perşembe 12:05
Okunma
:
2.056 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları