Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 4-A, 4-B, 4-C Ve 4-D Sınıfları Pera Müzesi Gezisinde
4-A, 4-B, 4-C Ve 4-D Sınıfları Pera Müzesi Gezisinde
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri Bireysel ve Toplumsal Kazanım için 12 ve 17 Ekim 2017 tarihlerinde Beyoğlu’nda bulunan Pera Müzesi’ni gezdiler.

Müze’de süreli ve devamlı sergiler ışığında etkinlik programlarına katılan öğrenciler, 15. İstanbul Bienali’nin bu yılki ‘İyi bir komşu’ temasının bir ayağını bu gezi ile gözlemlediler. Öğrenciler Bienal kapsamında ev, mahalle, aidiyet ve müşterek yaşam hakkındaki fikirleri çeşitli perspektiflerden görerek farklı bir bakış açısı kazandı.

Müzede bulunan Koleksiyonlardan Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri sergisinde öğrenciler kronolojik bir düzenlemeyle sunulan geniş seçkiyi gezerek tarihsel sıralamayı, Anadolu bilim ve kültür tarihinin bu heyecan verici ilgi alanıyla ticari pratiklerin köklü geçmişini, kullanılan ağırlık ve ölçüleriyle yeniden öğrendi.

Koleksiyon sergilerinden Osman Hamdi Bey, Kahve Molası ve Kesişen Dünyalar Sergileriyle öğrenciler hem tarihi kültürü, hem de dönemin ressamlarının eserlerini yakından görme ve tanıma şansına sahip oldu.

Öğrenciler Pera Eğitim İlkokul-Ortaokul bünyesinde gezdikleri müzede, eğlenceli dakikaların yanı sıra Müze ve sergi kültürünü de öğrenerek çeşitli aktivitelerin keyfini çıkardı.

 

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Hande DEMİR,Gülsüm TÜRKMEN
Tarih
:
19 Ekim 2017, Perşembe 12:41
Okunma
:
872 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları