Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 3-D 4-E ve 4-F Öğrencilerine Rehberlik Birimi Mahremiyet Etkinliği Gerçekleştirildi
3-D 4-E ve 4-F Öğrencilerine Rehberlik Birimi Mahremiyet Etkinliği Gerçekleştirildi
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3-D,4-E,4-F Öğrencilerine Rehberlik Birimi ile İyi Dokunuşlar-Kötü Dokunuşlar ve Mahremiyet etkinliği yaptı.

7-9 yaş arası çocukların artık arkadaşlarıyla cinsiyetleri hakkında konuşmaya başladıkları dönemdir. Bu dönemde çocuklarınızla cinsellik konusunda konuşmanız gerekir; nitekim başkalarının anlattığı ve zaman zaman korkutucu olabilecek hikayeler yerine gerçekleri bizden dinlemesi daha önemlidir.

Mahremiyet konusunda çok önemli bir gerçek: Mahremiyet sadece cinsellik ya da çıplaklıkla anlatılmaz. Mahremiyet “Burası benim eşiğim, buradan içeri girme” demektir.

Özetle, cinsellik çocuklara verilmesi gereken mesajlar:”Bu beden sana ait. Sana istemediğin bir şeyi kimse yapamaz; akrabaların bile… “, “Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi engelleyemezsen bana haber ver. Ben sana yardım ederim.”, “İstenmeyen her dokunuş kötü dokunuştur. “

 


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Tuğra EREN
Tarih
:
08 Kasım 2017, Çarşamba 14:21
Okunma
:
1.211 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları