Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Karanlıkta Diyalog+Karanlıkta Futbol” Gezisi
"Karanlıkta Diyalog+Karanlıkta Futbol” Gezisi
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri 7 Kasım Salı Günü Rehber Öğretmen Hande İpekli’nin organize ettiği Gayrettepe’deki “Karanlıkta Diyalog” gezisine katıldılar.

30 ülke 135 şehir ve 8 milyon ziyaretçisi olan karanlıkta diyalog sergisi, Görme engelli bireylerin bir günü nasıl geçirdiklerini (metroya, vapura nasıl bindikleri, alışverişi nasıl yaptıkları vb. ) ve birçok etkinliği görmeden nasıl yaptıklarını, atölye çalışmalarına katılarak yaşayabilecek ve keşif yapabilecekleri bir ortam sundu.

Öğrenciler görme engelli bir rehber eşliğinde karanlık bir ortamda görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları tecrübe ettiler.

Öğrenciler karanlıkta diyalog alanında 45 dakika geçirdikten sonra, 30 dakika atölye çalışmaları yaptılar.

Karanlıkta Futbol

Öğrenciler zilli top ile zifiri karanlıkta futbol oynayabilecekleri bir etkinlik yaptılar. Öğrencilerin maç oynadığı esnada, arkadaşları tribünde yapılan maçları canlı olarak ekrandan izleyebildiler.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz; Aktif dinleme becerileri ( Karanlıkta duydukları sesi yorumlama), Hafıza becerileri(nelere duyduğu ve dokunduğunu hatırlama), Güven (Görme Engelli Rehberin yönlendirmesiyle ilerleme), Empati (engelli bireylerin yaşamlarını anlayarak empati kurabilme), İş birliğinin geliştirilmesi (etkinlik alanında diğer grup arkadaşlarıyla birlikte hareket etme) gibi kişilik gelişimini olumlu etki yaratacak eylemlerde bulundular.


Haber
:
Sabriye Kayaş
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
sabriye kayaş
Tarih
:
09 Kasım 2017, Perşembe 14:30
Okunma
:
881 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları