Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Eğitimde İyi Örnekler"i Takip Ediyoruz
"Eğitimde İyi Örnekler"i Takip Ediyoruz
  • Paylaş
Eğitim Reformu Girişimi tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı"na Okyanus Koleji eğitimcileri de katıldı. Konferansa sunulan çalışmalar incelenerek, okullarımızda uygulanabilecek olanlar tespit edilip, öğrenmenin geliştirilmesi için yeni ortamların hazırlanması sağlanacak.

Nitelikli eğitimin adresi olan Okyanus Kolejleri, çıtayı daha da yükseltmek için çalışarak, eğitim alanındaki örnek uygulamaları takip etmeye devam ediyor...

Eğitim Reformu Girişimi tarafından Sabancı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 10.'su düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı"na Okyanus Kolejleri eğitimcileri de katıldı.

Bu yıl; 63 ilden okul, üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden gönderilen 1045 başvuru; üç hakem ve bir Seçici Kurul üyesi tarafından 21 Aralık-1 Mart 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda değerlendirildi.

2-3 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen Seçici Kurul toplantısı sonucunda, 59 başvurunun sözlü sunumuna, 37 başvurunun da poster olarak sunulmasına karar verildi. Ayrıca TÜSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen Meslek Eğitimi Özel Oturumu kapsamında 8 sözlü ve 4 poster sunum ile İKSV işbirliğiyle gerçekleştirilen Eğitim ve Sanat Özel Oturumu kapsamında 7 sözlü sunum kabul edildi.

Konferansın açılışında konuşan Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Prof Dr. Üstün Ergüder; Eğitim Reformu Girişimi'nin ortaya çıkışına, bu konuda duyduğu heyecana, ülkemizde yaşanan olumsuzluklar yanında iyi örneklerin de olduğuna, bunların paylaşılmasının ve bu konuda medyanın rolünün önemine değinirken, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker de; bu tip bir organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konferansa katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, eğitimin yenilenen yapısına, mevcut durumdaki okullaşma oranlarına, eğitim teknolojilerine yönelik yapılan yatırımlara değindi.

Geleceğin eğitiminde demokratik eğitim anlayışının önemi, öğretmen-öğrenci ilişkilerindeki farklılaşma süreci ile birlikte arkadaşça bir öğrenme sürecinin sağlanması gerekliliği, eğitimde iyi örneklerin paylaşılmasının önemi dile getirilen diğer konulardı. Ana teması "Eğitimi Dönüştürmek" olan açılış oturumunun ardından sözlü sunum ve atölye çalışmalarına geçildi.

"Eğitimde İyi Örnekler 2013" kapsamındaki bütün çalışmalar Okyanus Kolejleri'nin ilgili kurulları tarafından incelenerek, okullarımızda uygulanabilecek olanlar tespit edilip, öğrencilerimizin öğrenmelerinin geliştirilmesi için yeni ortamların hazırlanması sağlanacak.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Nisan 2013, Pazartesi 12:09
Okunma
:
1.318 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları