Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "Dünya Pi Günü"nde Renkli Etkinlikler
"Dünya Pi Günü"nde Renkli Etkinlikler
  • Paylaş
Eğlenceli etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirmeyi amaçlayan Beykent Okyanus Koleji'nde, 14 Mart Dünya Pi Günü kutlamaları heyecanlı ve renkli etkinliklerle sahne oldu.

Beykent Okyanus Koleji, ünlü matematik sabiti Pi Sayısı'nı (3,14) zihinlere kazımayı ve öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen 14 Mart Dünya Pi Günü'nü bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlamayı ihmal etmedi.

Beykent Okyanus Koleji Matematik Zümresi önderliğinde 14 Mart 2017 Salı günü Spor Salonu'nda 10.45-11.25 saatleri arasında düzenlenen Dünya Pi Günü etkinliklerinde, öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

İlk olarak Pi Sayısı'nın Basamaklarını Ezberleme Yarışması yapıldı. Bu yarışmada Pi Sayısı'nın 168 basamağını ezberleyen Esmanaz Köse birinci oldu. Ardından pi hecesiye başlayan kelime türetme yarışmasında 7-A sınıfından Senanur Aksoy birinci oldu. Son olarak matematik zümre öğretmenlerinin hazırladığı pi şeklindeki yapboz sınıftan seçilen öğrenciler tarafından yapılmaya çalışıldı.En hızlı yapan 2 dakika 37 saniyeyle 8-A sınıfı birinci oldu. Tüm etkinliklerden sonra öğrenciler Pi şeklindeki pasta, kurabiye ve börekleri afiyetle yediler. Ayrıca etkinliklerden önce Pi sayısıyla ilgili öğrencilerin dikkatlerini çekebilme adına videolar izletildi.

Pi Günü kutlama organizasyonunda emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz...

Pİ Günü Nedir?

Pi Günü, ünlü matematik sabit Pi Sayısı (3,14) anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun Pi Sayısı'nın en yaygın kullanımını anımsatmasıdır.


Haber
:
Emrah Karatepe
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Nurseren Uçar
Tarih
:
14 Mart 2017, Salı 17:36
Okunma
:
2.310 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları