Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Yer Altı Kentleri Çalıştayı Kapadokya
Yer Altı Kentleri Çalıştayı Kapadokya
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin 8. Sınıf öğrencileri, tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Kapadokya ve Ankara bölgelerini kapsayan rüya gibi bir geziye çıkacaklar.

24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında (2 gece 3 gün)gerçekleşecek  Kapadokya - Ankara gezisi  sayesinde öğrencilerimiz ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde inceleme fırsatı bulacaklardır.

Öğrencilerimize bizi biz yapan değerleri öğretmek, sahip çıkmalarını sağlamak ve gelecek nesillere aktarmalarını sağlayarak milli bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen gezimizin ilk durağı Kapadokya’dır. Öğrencilerimiz iki gün bu bölgeyi gezeceklerdir.

Kapadokya, doğa ve tarihin bir araya geldiği Türkiye'nin en gizemli yerlerinden biridir. Coğrafik olaylar bölgede peri bacalarını oluşturmuştur. Peri bacaları Kapadokya'yı özel bir yer olarak kılmıştır. İnsanları oldukça etkileyen bu bölge yerli ve yabancı turistlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettiği turistik yerlerden biridir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Öğrencilerimiz gezimizin üçüncü gününde  Anıtkabir’i ziyaret edeceklerdir.

Anıtkabir, Türk Kurtuluş Savaşı'nın, inkılapların önderi ve Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Ankara Anıttepe'de bulunan anıt mezarıdır. Ayrıca dördüncü cumhurbaşkanı Cemal Gürsel de 1966 yılında devrim şehitleri bölümüne defnedilmiştir. 1973'ten beri İsmet İnönü'nün kabri de Anıtkabir'dedir.

Kapadokya - Ankara  gezisine katılmak için okul idarecileriyle ve sosyal bilgiler öğretmenlerimizle  iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru için son gün 4 Ekim Cuma 2019 

Kapadokya - Ankara hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
18 Eylül 2019, Çarşamba 19:16
Okunma
:
871 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları