Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Yazarım İle Söyleşi
Yazarım İle Söyleşi
  • Paylaş
Geleceğin mucitleri olma yolunda ilerleyen Okyanus Kolejlerinin 6.sınıf öğrencileri “Okuma Zamanı” projesi kapsamında Nereden Nereye Buluşlar kitabının değerli yazarı Anna Claybourne ile buluştular…

Fen Bilimleri dersi öğretim programının amacı her öğrencinin fen okuryazarı olması olarak belirlenmiştir. Fen okuryazarı olan bir insan fen bilimleri ile ilgili kavramları ilkeleri, teorileri bilen bilimsel süreçleri anlayan ve fen teknoloji, toplum, çevre arasındaki ilişkilerin farkında olan insan olarak tanımlanabilir. Fen okuryazarı olan bireyler, karşılaştığı sorunlara bilimsel çözüm bulabilen, olaylara eleştirel gözle bakabilen, bilimsel bilgiye nasıl ulaşabileceğini bilen, uygulayan ve karşılaştığı bilginin bilimselliğini sorgulayabilen bireyler toplumların gelişmesi için şarttır.

Buluş ya da icat, daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabası ile oluşturulmasıdır. Kimi tesadüfen, kimi başka bir şey ararken keşfedilen aletler bugünün dünyasının olmazlarıdır. Yeni icatlar belirli bir insan gereksinimini karşılama çabası sonucuna mucidin bir işi daha çabuk yapması ya da daha verimli yapma isteği sonucunda, hatta bazen rastlantı ile ortaya çıkmış olabilir. Zaman zaman icatların, dünyanın farklı kesimlerinde aynı sıralarda, ama birbirlerinden bağımsız olarak ortaya çıktıkları görülür. Nereden Nereye Buluşlar kitabında yazarımız geçmişten günümüze bulunan icatları ve bulunma hikayelerini bizlerle paylaştı. Öğrencilerimiz Nereden Nereye Buluşlar kitabı ile geçmişten günümüze bulanan icatları ve mucitlerinin fikirlerinin ardındaki parlak kıvılcımları, antik çağlardan modern dünyanın yüksek teknolojili buluşlarına doğru heyecan dolu bir yolculuğa çıktılar. Nereden Nereye Buluşlar kitabının yazarı Sayın Anna Claybourne ile bu bağlamda online söyleşi gerçekleştirdik. Yazarımız ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi ile öğrencilerimizin merak ettiği buluşların tarihsel geçmişi ve gelecekte mucitlerin neleri icat edebilecekleri hakkında sorularına cevap buldular ve geleceğin birer muciti olma yolunda heyecanlandılar.

Okyanus Kolejleri Fen Bilimleri zümresi olarak Nereden Nereye Buluşlar kitabının değerli yazarı Anna Claybourne, bu etkinliğin gerçekleşmesine destek olan Genç Timaş yayınlarına ve etkinliğe katılan geleceğin mucitlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.


Haber
:
Semih İNAN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
18 Ekim 2021, Pazartesi 13:26
Okunma
:
744 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları