Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ortaokul Öğrencileri UPGRADE-mid Ölçme ve Değerlendirme Sistemi ile 21.yüzyıla Hızla Adapte Oluyor
Ortaokul Öğrencileri UPGRADE-mid Ölçme ve Değerlendirme Sistemi ile 21.yüzyıla Hızla Adapte Oluyor
  • Paylaş
Modern çağın getirdiği yeni teknolojilerin değişim ve kabullenme hızı eskiye göre çok hızlı gelişiyor. Bununla orantılı olarak toplumda ihtiyaç olan meslekler de aynı hızla değişiyor ya da dönüşüyor.

Eğitim sisteminin ana hedefi, çocuklara ve gençlere hayatta ve seçecekleri mesleklerde başarılı olmaları için gerekli bilgi ve yetkinlikleri kazandırmaktır. Dolayısıyla eğitim sisteminde de benzer hızda bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç vardır.

Okyanus Koleji, 21.yy becerileri ile donatılmış “P-wise” eğitim sistemiyle geleceğin başarılı bireylerini yetiştirmeyi temel hedeflerinden birisi haline getirmiştir.

Öğrendiklerini günlük hayatlarına aktarabilen, sahip oldukları bilim, yaşam ve okuryazarlık becerilerini geliştiren öğrenciler küresel dünyada akranları ile aynı becerilere sahip, dünyanın her tarafında geçerli bilgi ve teknolojiyle donatılmış, bunları üreten ve kullanan bireyler olarak yetişiyor.

P-wise eğitim sisteminin amacına ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek için ise PISA anlayışından yola çıkılarak geliştirilen UPGRADE-mid ölçme ve değerlendirme sistemiyle; öğrencilere özerklik veren açık uçlu farklı çeşitlilikte soru ve etkinliklerle bilim, yaşam ve okuryazarlık becerilerinin yeterlilik düzeyleri ölçülmektedir.

1.dönem UPGRADE-mid sınavları 12 Aralık 2019 Perşembe günü Türkçe ve Fen Bilimleri, 13 Aralık 2019 Cuma günü ise Matematik ve Sosyal Bilgiler oturumlarıyla gerçekleştirilecektir. Her bir sınav oturumu 1 ders saati (40 dakika) sürecektir.

Türkçe sınavı 14, Fen Bilimleri-Matematik ve Sosyal Bilgiler sınavları ise 12 açık uçlu sorudan oluşmaktadır.

Sınav sonrası yapılan değerlendirmeler sonucunda öğrencilerimize ayrıntılı sonuç raporları sunulmakta, yeterlilik düzeylerini artırmaları için yapmaları gerekenlerle ilgili bireysel yönlendirmeler yapılmaktadır.

Sınava katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz...


Haber
:
Memnune GÖKDEMİR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
26 Kasım 2019, Salı 11:38
Okunma
:
1.517 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları