Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Öğrencilerinin, Türkiye’nin Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Keşif Gezileri Sürüyor
Okyanus Kolejleri Öğrencilerinin, Türkiye’nin Tarihi ve Doğal Güzelliklerini Keşif Gezileri Sürüyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından düzenlenen ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan, 24-26 Ekim tarihlerinde 2 gece 3 gün süren YERALTI KENTLERİ ÇALIŞTAYI KAPADOKYA gezisi gerçekleştirildi.

Öğrenciler gezinin ilk gününde Türk Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan ve bize Cumhuriyet’i armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Öğrenciler Aslanlı Yol, kuleler içindeki müze eserleri ve dönem olayları hakkında rehberlerinden bilgiler aldılar. Anıtkabir ziyaretinde öğrencilerimiz duygu dolu anlar yaşadılar. Öğrencilerimiz daha sonra Nevşehir ilinde bulunan, doğa ve tarihin bir araya geldiği Kapadokya’ya geçtiler.

 Öğrenciler gezinin ikinci gününde Kapadokya bölgesinde bulunan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen  ince uzun, kurak havzalardan ve kırgıbayır yüzeylerinden çıkan, vadi yamaçlarından inen sel sularının yeri aşındırmasıyla oluşan  Peri Bacaları arasında keyif dolu dakikalar yaşadılar. Öğrenciler her kaya bloğunun oyularak ibadet, yaşam ve öğreti alanlarına dönüştürüldüğü her alanında kutsallığın sanatla birleştiği Göreme Açık Hava Müzesini, bölgeye özgü çanak çömlek atölyeleri ve taş atölyelerini, ilgi çeken tarihi ve geçmişten günümüze kadar vadiye adını veren güvercinlerin öyküsü ile bütünleşen Güvercinlik Vadisi'ni, en önemli özelliği sıradan peribacalarının sınırlarını aşarak şekilli Peribacaları oluşturmuş olması ve şekilli olmalarından ötürü hayal alemine gönderme yaptığı için, Hayal Vadisi anlamına gelen Devrent Vadisi gibi tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bölgeleri tur rehberi ve öğretmenler eşliğinde gezdiler. Gezinin son gününde Okyanus Kolejleri 8. Sınıf öğrencileri Aksaray iline geçerek  Eski yaşamlara dair en dikkat çekici ipuçlarının var olduğu, müthiş bir işçilikle varolan Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni görme fırsatına sahip oldular. Ayrıca yine Ihlara Vadisi’ne giderek uzun bir merdiven yürüyüşünden sonra burada ilk Hristiyanlara ait kiliseleri görme fırsatı buldular ve ardından İstanbul’a doğru yola çıktılar.

Güzel bir gezi geçiren Okyanus Kolejleri 8.sınıf öğrencileri hem LGS sınavı öncesi streslerini attılar hem de unutamayacakları bir kültür gezisine daha imza atmanın keyfini çıkardılar.


Haber
:
Ayhan ERZİ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
21 Kasım 2019, Perşembe 16:17
Okunma
:
1.065 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları