Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Öğrencilerine 21. Yüzyılın Becerilerini Kazandırıyor
Okyanus Kolejleri Öğrencilerine 21. Yüzyılın Becerilerini Kazandırıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinde Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi ile öğrencilerimizin kendini ve hayatı anlamasını, potansiyelini tanımasını, onların özündeki cevherin mücevhere dönüşmesini amaçlıyor, yeteneği kariyere dönüştürüyor.

Uluslararası kuruluşlar detaylı bir çalışma sonucu etraflı bir “21. Yüzyıl Öğrenme Çerçevesi” geliştirilmiştir. Bu çerçeve ile öğrencilerin gelecekteki iş ve yaşamlarında başarılı olmaları için gereken yetkinlik, bilgi ve deneyimleri tanımlanmaktadır. Günümüz toplumlarında başarı için gerekli olduğu otoriteler tarafından tespit edilen bu beceriler, yetenekler ve öğrenme eğilimleri Okyanus Kolejlerinde KEYS (Kariyer Esaslı Yetenek Sistemi) ile gençlere kazandırıyor.

Bilişsel Bir Mesele
Çağdaş eğitim bilim ve iş dünyası kuruluşları bugünün ve yarının insanının yani senin sahip olman gereken nitelikleri kısaca tanımlamak için kısaca ‘21. Yüzyıl Yetkinlikleri’ ifadesini kullanıyor. Bu yetkinlikler / beceriler nelerdir dersen; yenilenme, , yaratıcılık, problem çözme, zihinsel esneklik, uyum, sanat – edebiyat - dijital – finans – veri – bilim – medya okuryazarlığı, eleştirel düşünme, kişilerarası ve yapay zekâyla iletişim, kültürel duyarlılık, yaşam boyu öğrenme. Dikkat ettiysen sayılan bu becerilerin tümünün ortak noktası insanın aklını, zihnini kullanma yeteneğiyle ilgili olması. İnsanın zihninde geçen süreçleri ifade eden kavram ise ‘bilişsel’ sözcüğüdür. Okyanus Kolejlerinde sıkça karşılaştığın ‘öğrenmeyi öğrenmek’ de senin bilişsel becerilerini güçlendirmek için kullandığımız yöntem.

Upgrade Master Uygulaması Nedir?
Upgrade Master uygulaması hayata geçirilirken PISA ( Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı – PISA Programme for International Student Assessment) modellendi. Bu nedenle uluslararası standartlarda bir ölçme ve değerlendirme aracıdır. Sınav sözcüğünü özellikle kullanmıyoruz çünkü Upgrade Master senin hangi konuyu ne kadar öğrendiğini belirlemek gibi bir amacı yok. Okyanus Kolejleri öğrencilerine özel olan bu uygulamanın amacı dört temel alandaki ‘okuryazarlık becerilerini’ değerlendirmektir.
Okyanus Kolejlerinde her yarıyıl tamamlanırken tüm 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine bulundukları sınıf seviyesine uygun Upgrade Master uygulanır.

Bildik Ama Yenilenmiş Bir İfade: Okuryazarlık
Upgrade Master, hayatla iç içe olan dört temel alan olan Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Türk Dili ve Edebiyatı alanlarından oluşturulan sorularla oluşturuldu. Sorularda verilen bilgileri okuyup anlaman, bağlantılar kurman ve bunları yaşantında karşılaşacağın durumlarda kullanabilme becerin ölçülüyor. Bir başka deyişle uygulama Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimler okuryazarlığı, Sosyal Bilimler okuryazarlığı, Türkçe okuryazarlığına odaklanılıyor. Okuryazarlık diye kastedilense: ‘Senin bu alanlarda karşılaşacağın çeşitli problemleri tanımlarken, yorumlarken ve çözerken, bilgi ve becerilerini kullanma, analiz etme, mantıksal çıkarımlar yapma ve etkili iletişim kurma becerin’ anlamına geliyor.


Haber
:
Füsun GENCER
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Ocak 2020, Cuma 11:35
Okunma
:
1.094 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları