Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Her Açıdan Sağlık İçin Psikoeğitim Çalışmalarını Yürütüyor
Okyanus Kolejleri Her Açıdan Sağlık İçin Psikoeğitim Çalışmalarını Yürütüyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinde salgın dönemi başladığından bu yana tedbirler alınarak, fiziki hijyen koşulları sağlandı. Uzaktan eğitim sürecinde ise eğitim teknolojisini etkin kullanan öğretmenler, öğrencileriyle 2019-2020 öğretim yılını başarıyla tamamladı. Telafi, lise ve üniversite hazırlık dersleri ve yeni öğretim yılı çalışmaları ise devam etmekte. Bu süreçte Okyanuslu eğitimciler öğrencilerin ve ailelerinin duygu durumlarını anlayıp, ihtiyaç duydukları desteği vermeye devam ediyor.

Okyanus Kolejleri, okul rehberlik hizmetlerini okul yönetimi, öğretmenler ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü işbirliğiyle Salgın Döneminde Okula Uyum Psikososyal Destek çalışmalar kapsamında psikoeğitim oturumları planlandı ve uygulamaya konuldu.
Hizmetiçi eğitimler olarak başlayan çalışmanın ilk aşaması okul yönetimi ve öğretmenleriyle yüzyüze ve çevrimiçi oturumlar olarak tamamlandı. Velilerle ekran başında buluşan PDR Öğretmenleri oturumlarda Covid-19 Salgın Hastalığına Bağlı Olarak Yetişkin ve Çocuklarda Görülebilecek Ruhsal Tepkiler, Okul Sürecinde Karşılaşılabilecek Olası Sorunlar, Öğrencilere Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?, Kendinize Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?, Yeni Normal – Kontrollü Sosyal Hayat, Psikoeğitim Öğrenci Oturumları Nasıl Yapılacak? konuları ele alındı.
Okul öncesi ve ilkokul kademelerinde Sınıf Öğretmenleri, ortaokulda danışman öğretmenler ve lisede Sınıf Koçları öğrencileri okula geldiklerinde iki oturumdan oluşan psiko eğitime alınacaklar.
 
Bu rehberlik hizmetlerinde amaçlananlar:
  • Öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek. Öğrencileri zorlayıcı yaşam olaylarının normal psikolojik etkileri hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve onların bu konuya ilişkin farkındalıklarını artırmak.
  • Öğrencilere kendi tepkilerini anlama ve paylaşma olanağı vererek tepkilerinin doğal olduğunu göstermek ve öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek.
  • Okul sistemi ile öğrenciler arasında yaşantıların paylaşılmasını sağlayarak, iletişimi geliştirmek ve öğrencilerin okul ile bağını güçlendirmek.
  • Öğrencilerin olumlu başa çıkma yöntemlerini fark etmelerini ve kullanmalarını sağlamak.
  • Salgın hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi vermek.
  • Öğrencilerin güçlü yanlarını fark etmelerini sağlamak.
  • Öğrencilerin öğrenme ve gelişme kapasitelerini artırmak.
  • Öğrencilerin sosyal destek kaynaklarını fark etmelerini sağlamak.
  • Öğrencilere geleceğe ilişkin olumlu bakış açısı kazandırmak.
  • Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak.
Ağustos ayında Okyanus Kolejleri ailesine yeni katılan öğrencilerle okul yönetimi,  PDR bölümü ve Sınıf Koçları birebir görüşmelerini geçtiğimiz günlerde oryantasyon çalışmalarını da başlatmış yüz yüze görüşmeler yapıldı. Bütün veli ve ve öğrencilerle Veli iletişim Üçgeni (VİÜ) uygulamasıyla, telefon görüşmeleriyle ve çevrimiçi yüz yüze görüşme araçlarıyla görüşmeler tamamlandı.
Okyanus Kolejleri yeni dönemde hem fiziki hem duygusal olarak hazır.

Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Eylül 2020, Salı 10:13
Okunma
:
860 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları