Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Hobi Kursları'ndan Keyifli Öneriler.
Okyanus Hobi Kursları'ndan Keyifli Öneriler.
  • Paylaş
Zihinsel ve ruhsal gelişmeye önemli katkı sağlayan hobi kursları için önerilerimizi keyifle okuyabilirsiniz.

İÇİNDE Kİ SANATÇIYI KEŞFET

Büyük şehir karmaşasından uzaklaşıp bir sanat dalı deneyimlemek hem de ruhumuzun derinliklerindekileri keşfetmek için hobi kurslarını yetenek merkezli bir okul olarak başlatmak görevini üstlendik.

Hobilerin insanların boş zamanları doldurmaktan çok daha ötede işlevleri var. Hobiler kişinin görsel, işitsel ve sözel yeteneklerini, karar alma ve iletişim becerilerini, takım çalışmasına yatkınlığını artırıyor. Ayrıca hobiler insanların yeni tanıştığı kişilerle kolay iletişim kurmasını kolaylaştırıp çevre edinmelerine yardım ediyor.

Hobiler boş vakitlerinizde ruhunuzu dolu tutan etkinliklerle herkes hobi sahibi olabilir. Bir ya da birkaçıyla uğraşarak hem kendinizi geliştirip zamanınızı değerlendirebilir hem de yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Biz de içinizdeki sanatçıyı keşfetmek için bu yılda hobi kurslarına devam ediyoruz.

İşte hobi kursları için size önerilerimiz:

 

RESİM

Duygu ve düşüncelerin çizgi, hareket, renk ve tonlarla kâğıt, bez, mukavva, ağaç vs. yüzeyler üzerine kalem ve boyayla ifade edilme sanatı. Plastik sanatlar içinde önemli yeri olan resim, günümüzde yaygındır. Formları siyah-beyaz olarak veya renk ve çizgiyle iki boyutlu, diye de tarif edilmektedir.

 

KARİKATÜR

Herhangi bir insanın, fikrin veya bir olayın resimlendirilerek gülünç şekilde anlatılmasıdır. Bir insanın veya bir olayın ayrıntılarına girmeksizin, kısa, düşündürücü ve özlü bir fikir vermek veya genellikle güldürmek için bazı özelliklerinin göze çarpıcı bir şekilde resimlendirilmesi. Karikatür, bir resim sanatıdır. Bu resimleri çizenlere karikatürcü veya karikatürist denir.

 

SERAMİK

Seramik bir veya birden fazla metalin, metal olmayan element ile birleşmesi ve sinterlenmesi sonucu oluşan inorganik bileşik seramiktir.

Seramiğin diğer bir tanımıysa; su ile hamur haline getirilen bir çeşit topraktan yapılan, fırında pişirilmek suretiyle sertleştirilen çanak, çömlek gibi eşyaya ve bunları yapma sanatına verilen ad.

 

MODA TASARIM

Moda tasarımı toplumun farklı kesimlerinde, özellikle genç neslin yenilik ihtiyacını, daha doğru bir ifadeyle yenilikçilik (inovasyon) ; (yenileşim) arayışını karşılamak üzere oluşan endüstriyel tasarım alanıdır.

 

EBRU

Geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru, kabaca; yoğunluğu (akışkanlığı) kitre gibi maddelerle artırılmış su yüzeyine, toprak boyaların, at kılından yapılan fırçalar kullanılarak serpilmesi ile elde edilen renkli desenin, kâğıda aktarılması işidir diye tarif edilir.

 

FOTOĞRAFÇILIK

Fotoğrafçılık, kamerayla ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işidir. İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir. Teknik olarak lensler, bir pozlamada ışığa duyarlı yüzeye (sensör) yansıyan veya yayılan ışığa odaklanmak için kullanılırlar. Bir elektronik görüntü sensöründe fotoğraf, her bir piksele elektrik yüklenmesi ve elektronik olarak bu fotoğrafın işlenmesi sonucu oluşur.

 

TAKI TASARIM

Takı tasarımı, altın, gümüş, platin gibi değerli madenler ile değerli taş ve yarı değerli taşları işleyerek takı üretme işidir. Maddi değeri yüksek malzemeler kullanarak yapılan tasarıma mücevher tasarımı denir.

 

PİYANO

Klavyeli ve telli bir araçtır. Hem melodinin, hem de armoninin çalınmasını sağladığı için müzik aletlerinin en zenginlerinden sayılır.
Piyanoda tabii sesleri veren tuşlar fildişi kaplıdır. Bunların arasında daha kısa abanoz tuşlar vardır. Telleri çelikten veya pirinçtendir. Piyano gerçek değerini Beethoven'in sonatlarıyla bulmuştur. Liszt, Rubinstein, Paderewski ve Rahmaninof da ona gereken değeri kazandırmışlardır.

 

GİTAR

İnsanoğlunun sanatla tanışması ve özellikle de müziği hayatının içine yerleştirmesi sürecinde, bir çok enstrüman icat edilmiş ve kullanılmıştır. Bu enstrümanlar, genellikle belli müzik türlerinde özelleşmiş şekilde kullanılabildiği gibi, birden fazla müzik türüne uyumlu ve bu müzik türleri içinde kullanılabilen enstrümanlar da bulunmaktadır. Gitar, neredeyse her müzik türünde kullanılan, yaygın bir enstrümandır. Gitarın şekli genel olarak “8” şeklini andırmaktadır. 6 tele sahip olup, bu tellerden ellerle vurup çekilerek ya da “pena” denilen küçük plastik bir maddeyi tellere sürterek çalınan müzik aletidir. Farklı ağaç türlerinin içeriklerinde yapılan gitarların uzun sap kısımları bulunur, bu sap kısmının en ucunda da arkaya doğru eğik şekilde tellerin bağlandığı kısımlar bulunmaktadır.

 

KEMAN

Oldukça tanınmış bir orkestra çalgısı olan keman, yayla çalınan telli bir enstrümandır. Keman ailesinin en geniş aralıklı sesine sahip olan üyesi olan kemanın yanında diğer üyeleri Viola, Çello ve Konturbas’ tır. Keman kendine özgü biçimiyle 16. yüzyılda Avrupa’ da ortaya çıktı. Teknesi, sırt ( Akçaağaç’ tan ) ve göğüs (Köknar’dan) ile yanlıklardan ( Akçaağaç’ tan ) oluşur. Göğsündeki iki delik “F “ biçimindedir.

 

BATERİ/VURMALI ÇALGILAR

Standart bir bateri, 5 davul ve iki zilden oluşur. Davullar trampet (snare drum), tom1, tom2 (bunlara altolar da denir), floor tom (ya da bass tom tom) ve bas davul (cross ya da kick de denir)dur. Ziller ise Hi-Hat ve Ride dır. Standart bir bateriye davul olarak Octoban, Gong bass ya da bir bas davul daha vs., zil olarak Crash, China, Splash, Raw ya da Bell bell vs. ilave edilebilir.

Davul çalmak için kullanılan sopalara ise baget denir. Fakat müzik türüne göre baget yerine fırça ya da tokmak da kullanılabilir.

 

BAĞLAMA

Türk halk müziğimizin hemen hemen her bölgesinde en sık kullanılan genelde yedi ve 9 telli, mızrap(tezene) ile çalınan ses genişliği yaklaşık iki oktav olan, tahta telli çalgıya bağlama denilir. Bağlamanın atası olarak Kopuz gösterilmektedir. Bu iki çalgı da gerek çalım gerek şekil itibari ile birbirlerine oldukça benzerdir.

 

TİYATRO

Herhangi bir olay, durum veya tasarının sahnede canlandırılması amacı ile yazılmış eserlere "dramatik metinler" denir. Bu metinlerin sahnede canlandırılması ile ortaya çıkan sanat da tiyatro olarak adlandırılır.

 

MODERN DANS

Dans etmek, dans ile var olmak… Bunlar gerçekten insan için önemli olgular. Bizler sanatla haşır neşir olarak kendimizi çok daha iyi, çok daha farklı, çok daha derin ifade edebiliriz. Bazı insanların da iletişim şekli dans etmek. Sanatın, hem görselliği hem de duyguları harekete geçirmesi adına en önemli türlerinden biri dans. Modern dans ise, duygu akışının doğaç yöntemiyle dışa vurumudur.

 

SATRANÇ

Satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir zeka oyunudur. Bu oyun satranç tahtası denilen 8 x 8 ‘lik kare bir alan üzerinde satranç taşları ile oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alırlar, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir Şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir.

 

YAN FLÜT

Yan flüt; dilsiz nefesli çalgılar grubunda yer alan, baş-gövde-kuyruk olmak üzere üç parçadan oluşan bir müzik aletidir. Adı çoğunlukla flüt olarak geçmesine rağmen, yanlış anlaşılmalara karşı “yan flüt” denilmektedir. Yan flüt icat edildiği ilk zamanlar abanoz ağacından yapılırdı. Günümüzde ağaçtan yapılma flütler hala kullanılmaktadır fakat çok yaygın değildir. Genel olarak nikel, gümüş ve altın gibi madenlerle yapılmaktadır. 67 cm uzunluğunda ve 1,9 cm çapındadır. Baş bölümünde bir üfleme deliği vardır ve buradan üflenir. Gövde ve kuyruk kısmında ise “perde” adını verdiğimiz, ezgilerin oluşmasını sağlayan delikler bulunur.

 

ŞAN

Şan eğitiminin amacı diyafram, akciğer, sinüs boşlukları, ağız boşluğu, karın boşluğu gibi günlük hayatta bilinçli kullanmadığımız vücut bölümlerini kullanarak ses tellerini eğitme çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde sesimizi ve konuşmalarımızı daha bilinçli tonlamayı ve yine daha bilinçli ifade etmeyi öğreniriz.

 

 


Haber
:
Zerrin Şen
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
15 Eylül 2017, Cuma 16:01
Okunma
:
1.897 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları