Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kalk Gidelim Edirne
Kalk Gidelim Edirne
  • Paylaş
Esra Alkan’ın Kalk Gidelim kitabını önce okuduk daha sonra ise kitapta yer alan tarihi ve doğal güzellikleri yerinde incelemek için 19 Nisan Cuma günü Edirne gezimizi gerçekleştirdik.

Günübirlik olarak gerçekleştirilen gezide Osmanlı Devleti’ne 88 yıl başkentlik yapmış bu şehri  öğrencilerimiz yazarımız Esra Alkan ile yakından tanıma imkanı buldular. Gezimizin ilk durağında bizleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan karşıladı. Öğrencilerimiz Recep Bey’in ağzından ilk olarak Edirne şehrinin tarihsel sürecini dinlediler.  Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’de kaldığı oda ve eşyalarını görme imkanımız oldu. Buradan ise Lozan Antlaşması ile bizlere katılan Karaağaç mahallesini, tren istasyonu, Lozan Anıtı’nı ve Edirne Kent Müzesi gezildi. Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Cami’nin şaheser olmasını sağlayan özelliklerini, II. Bayezıd’ın yaptırdığı külliye ile o dönemde akıl hastalıklarının nasıl tedavi edildiğini yerinde tecrübe ettiler. Trakya topraklarımızın bitki örtüsünü, yer şekillerini, Meriç ve Tunca Nehrinin birleştiği yeri gözlemlediler. Son olarak Arasta Çarşı’sını gezdiler ve buradan hediyelik eşyalar aldılar.

Öğrenciler bu gezi sonucunda Edirne’nin iklimi, yer şekilleri,  kültürü hakkında bilgi edinip doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde inceleyerek İstanbul’a  döndüler.


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
25 Nisan 2019, Perşembe 11:12
Okunma
:
2.075 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları