Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Gülümsemenin Gücü Festivali Karadeniz- Batum Gezisi
Gülümsemenin Gücü Festivali Karadeniz- Batum Gezisi
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin ortaokul öğrencileri, 29 Nisan - 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olan Karadeniz- Batum bölgelerini kapsayan rüya gibi bir gezi gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizi, Karadeniz Bölgesi’nin kendine has doğal güzellikleri, uçsuz bucaksız yemyeşil dağları,yüzyıllara uzanan tarihi yapıları, çağlayan dereleri, yüksek yaylaları karşıladı.

 Gezimizde öğrencilerimiz ilk durağı Trabzon’dur.  Trabzon’da Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü’nü gezdiler. Kazaziye tel gümüş atölyelerinde bu işin nasıl yapıldığını ustaların ağzından dinleyerek alışveriş yapma imkanı buldular.  Gülümsemenin Gücü Festivali açılışı yapıldı.

Sarp sınır kapısında geçerek Batum’a geçtiler. Batum’daki tarihi yapıları bölgenin rehberlerin ağızdan dinleyerek yerinde incelediler. Daha sonra ise Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz güzelliklere sahip olan Rize ve çevresindeki yayalar gezildi.  Son gün Gülümsemenin Gücü Festivali kapanışı yapılarak öğrencilerin çekmiş oldukları fotoğraflar Kemal Nuraydın tarafında incelenerek, fotoğraf çekme teknikler hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimiz daha sonra Uzungöl’e gittiler. Ayrıca bu gezi boyunca gülümseten fotoğraflar çekerek bölge insanı ile sohbet edip onların hikayelerini dinlediler.

Öğrenciler bu gezi sonucunda Karadeniz Bölgesi ve Batum şehrinin iklimi, yer şekilleri,  kültürü hakkında bilgi edinip doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde incelediler. Aynı zamanda “Gülümsemenin Gücü Festivali “ ile etik ve ahlaki değerlerle ilgili çalışmalara katılarak İstanbul’a döndüler.

 


Haber
:
Sevda GÜL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
09 Mayıs 2019, Perşembe 17:04
Okunma
:
1.474 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları