Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Gösterecek Deneyimiz Var
Gösterecek Deneyimiz Var
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji lise öğrencileri,ortaokul öğrencilerine pozitif bilimlerin kapılarını araladı.

10 Mayıs 2019 tarihinde Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri ile ilgili deneyler yapılarak öğrenciler arasında akran öğretimi uygulandı. Gönüllü lise öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Gösterecek Deneyimiz Var’ adlı etkinlik ileöğrenciler birbirleriyle etkileşim kurarak,    yaparak-yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirdiler.

Fen branşlarına karşı ilgili, kendine güvenen, araştırmayı seven, ekip çalışması yürütebilen, bilimsel çalışmalara meraklı lise öğrencilerinin 15 Şubat 2019 tarihine kadar kampüslerdeki ilgili branş öğretmenlerine bildirdikleri deneyler arasından seçimler yapıldı. Sunumları gerçekleştirecek öğrenci ve deneylerinin belirlenmesinin ardından branş öğretmenleri gözetiminde deney provaları gerçekleştirildi. Hazırlık sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tüm kampüslerde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen etkinliğe katılım sağlayan tüm öğrenciler eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşamış oldu.

Okyanus Kolejleri olarak; oluşturmacı anlayışa dayanan öğrenme stillerininele alınmasıyla sosyal öğrenme, akran etkileşimi, model alarak öğrenme, yaparak-yaşayarak öğrenme ilkeleri ön plana çıkarıldı.Öğrencilere ‘küçük bir bilim insanı’ gözüyle bakılarak öğrenme sürecine aktif katılmaları sağlandı.


Haber
:
Gökay BAKAR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Mayıs 2019, Çarşamba 10:00
Okunma
:
670 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları