Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Almanca Olimpiyatları
Almanca Olimpiyatları
  • Paylaş
Uluslararası Almanca Olimpiyatları (IDO), dünyanın en büyük Almanca yarışmasıdır. Bu yarışma, 2 yılda bir Almanya’da gerçekleştirilmekte ve Uluslararası Almanca Öğretmenleri Birliği (IDV) işbirliğinde Goethe-Institut tarafından düzenlenmektedir. Bu yıl sadece 2 öğrenci, 2020 yazında Dresden’deki Uluslararası Almanca Olimpiyatları finaline katılabilir.

Türkiye’den A2 veya B1 dil seviyesinde ulusal ön elemeleri kazanmış olan en iyi 2 katılımcı, Goethe-Institut bursuyla 26.07.2020 – 08.08.2020 tarihleri arasında Dresden Uluslararası Almanca Olimpiyatlarına katılabileceklerdir.

ÇEVRİMİÇİ AŞAMA
Katılımcı öğrenciler, 22 -26 Ocak tarihleri arasında Goethe-Institut’ten her gün çözmek zorunda oldukları birer soru alırlar.

TÜRKİYE FİNALİ
Çevrimiçi aşamada belirlenen 15 en iyi A2seviyesi öğrenci ve 15 en iyi B1 seviyesi öğrenci, Türkiye ön eleme finaline davet edilir. Final, Mart/ Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir.

KATILIMCILAR
Katılımcı öğrenciler, Uluslararası Almanca Olimpiyatları (IDO) esnasında (26.07. – 08.08.2020) en az 14 yaşında olmalı; fakat en fazla 17 yaşında olabilirler. Sadece dilsel yeterlilikler değil, aynı zamanda diğer ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte çalışabilmek için, kültürlerarası yeterlilikler ve yetenekler de aranmaktadır.

Uluslararası Almanca Olimpiyatlarının (IDO) amacı, yurtdışındaki insanlaraAlmanca dilini sevdirmek, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü güçlendirmek ve katılımcılara Alman biliminin ve kültürünün kapılarını açmaktır.
2020 yılı Uluslararası Almanca Olimpiyatları, 26.07. - 08.08.2020 tarihleri arasında Dresden’de gerçekleştirilecektir. Bütün dünyadan 14 ve 17 yaşları arasında 100’ü aşkın öğrenci, en sevdikleri yabancı dilde kendilerini ölçmek için Almanya’da buluşacaklar. Tüm katılımcı ülkelerin en iyi Almanca öğrencileri, ulusal ön elemelerde belirlenip, daha sonra Uluslararası Almanca Olimpiyatlarına davet edilecektir. Katılımcılara, kendi ülkelerinden öğretmenler eşlik edeceklerdir.

Okyanus Kolejlerini temsil emek üzere Almanca Olimpiyatlarına 4 Okyanus Koleji şubesinden öğrenciler katılım göstermiştir.

Katılım gösteren Şube öğrenci ve öğretmen bilgileri aşağıdaki gibidir;

Bursa Nilüfer Şubesi (Nurcan Büke Bozkurt)

Canan Betül Arıkan, Ecenaz Karadeniz

Bursa İnegöl Şubesi (Nilay Coşkun)

Ege Durgun, Yusuf Çetiner

Antalya Lara Şubesi (Gamze Kırıkoğlu)

Lara Su Acar

İstanbul Güneşli Şubesi (Nurten Çakır)

Dilara Yılmaz, Kübra Nur Güleryüz

Almanca Olimpiyatlarının ilk elemesi yapılmıştır. Türkiye genelinde A2 ve B1 kategorilerinde ikinci elemeye katılacak öğrenci isimleri açıklanmıştır. Güneşli Okyanus Kolejinde öğrenci olan Kübra Nur Güleryüz A2 seviyesinde, 28 Mart 2020 de Eskişehir’de yapılacak olan Türkiye elemesine katılmaya hak kazanmıştır. Öğrenci bu bölümde 1. olmaya hak kazanırsa Ağustos ayında Almanya’nın Dresden şehrinde tüm dünya öğrencilerinin katılacağı Final bölümüne katılacaktır.


Haber
:
Nurten ÇAKIR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
13 Mart 2020, Cuma 09:05
Okunma
:
1.595 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları