Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | “Ben De Yazarım” Yarışması Şubat Ayı Birincileri Belli Oldu
“Ben De Yazarım” Yarışması Şubat Ayı Birincileri Belli Oldu
  • Paylaş
İnsanların bilgilerini, duygularını, hayata dair biriktirdiklerini, hikâyelerini anlatma yollarından birisidir yazmak. Şüphesiz ilk insandan bugüne kadar insanlığın en önemli buluşudur yazı.

Geçmişi, günümüze taşıyan ve günümüzü geleceğe taşıyacak olan araçtır yazı. Yazarın dili parmaklarındadır. Yazmak için bir yüreğe çakan bir kıvılcım gerekir sadece. Yüreğe çakan kıvılcım parmaklarında alevlenir, yakar kâğıdı ve aydınlatır zihnini yazanın. İşte tam da bu kıvılcımı başlatma amacı duyan, "Okyanus’a cevher gelenler, değerli mücevherlere dönüşür." ilkesi ile yola çıkan Okyanus Koleji Türkçe Zümresi ortaokul kademesi öğrencilerine yönelik her ay farklı bir tema etrafında gerçekleşen "Ben de Yazarım" yarışmasını düzenlemektedir.

Türkçe dersinin dört temel becerisinden birisi olan “Yazma” becerisini geliştirirken öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarını ve iç dünyalarına ayna tutmayı amaçlayan “Ben de Yazarım” yarışmasının şubat ayı teması ise ;"Yüz yıllık bir çınar olsan tavsiyelerin neler olurdu?" idi. Okyanus Koleji ortaokul öğrencilerinin büyük bir istek ve heyecanla katıldığı yarışmada birbirinden güzel eserler, sohbet türünde kaleme alındı.

Her kampüste her sınıf seviyesinden seçilen birinciler, 20 Okyanus Yıldızı ile ödüllendirildi." Yazar, söyleyecek bir şeyi olduğuna inanan kişidir." diyor HeinrichBöll. Bizler de her öğrencinin mutlaka söyleyeceği bir söz olduğuna inanarak onlara kelimelerden bir dünya yaratmanın yolunu gösteriyoruz.

 

“Ben De Yazarım” Yarışması Şubat Ayı Birincileri İçin Tıklayınız.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
20 Mart 2019, Çarşamba 13:36
Okunma
:
644 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları