Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Zamana Enerji Gerek
Zamana Enerji Gerek
Zamana Enerji Gerek

İnsanlara ihtiyaçlarımızı karşılamak için daha çok olması gereken şeyleri sorduğumuzda en çok “ para” ve “zaman” kelimelerini duyarız. Peki zaman gerçekten yetersiz mi yoksa zaman planlamamız ve enerjimiz zamana yenik mi düşüyor?


         Günlük hayatın temposu, yapılacak olan işler listesinin yoğunluğu, bizlere kim olmak istediğimizi unutturabiliyor. Çoğu insan günlük programlarının çok yoğun olduğunu dile getirerek zaman kullanma teknikleri ile zamanı daha etkili kullanmayı hedefliyor fakat başarısızlıkla sonuçlanınca zamanın yetersiz olduğunu düşünüyor ve suçu zamana atıyor. Oysaki tüm insanların ortak olan tek varlığı zamandır. Her insanın 7 günü, 24 saati vardır. Bunu verimli bir şekilde değerlendirmek bizlere bağlı olduğu gibi enerjimiz ile de doğru orantılıdır. Enerji zamanı verimli kullanabilmemiz için çok önemli bir kaynaktır. Enerjimiz olumlu ve yüksekse günlerimiz zamanında yetiştirebildiğimiz işlerle ve kalan vakitlerimizi değerlendirmekle geçecektir. Bunun yanı sıra, her insanın istediği başarı da o zaman gelecektir. Olumsuz bir enerji bizlere sadece yitip giden bir gün ve başarısızlık hissinden fazlasını veremez. 

         İnsanların büyük çoğunluğu zamanı yönetme konusunda doğru yöntemi bulsalar bile gereken disiplini gösteremiyorlar. Bunun nedeni geçmiş alışkanlıkları ve odaklamaları gereken enerjinin düşüklüğü sonucunda oluşan isteksizliklerden kaynaklıdır. Bu sebeple enerjimizi istediğimiz seviyeye getirebilmek için geçmiş alışkanlıklarımızı ve isteksizliklerimizi gözden geçirmeliyiz.

         Dinlenmek ve yenilenmek yüksek performansı sürdürebilmek için bir ihtiyaçtır ama bunu zayıflık olarak gördüğümüzde performansımızı olumlu etkilemeyecektir. Her birey kendine bilinçli zaman ayırdığında, tekdüze bir yaşamı benimsemediğinde enerjisini arttıracak ve zamanını yetiştirebilecektir. Enerji konusunda hayatımda bazı değişiklikler yapmama yol gösteren Prof. Dr. Acar Baltaş’a teşekkür ederken bir cümlesiyle yazıma son veriyorum. “ Hayata yansıttığımız enerji ile ilgili ne kadar sorumluluk alırsak o kadar güçlü ve verimli oluruz.”

Psk. Pınar ULUPINAR


  • Paylaş

Ortaokul 1610 0 07 Şubat 2018, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları