Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Zaman İçinde An
Zaman İçinde An
Zaman İçinde An

Zaman Kavramı


Her zaman zamanımızın yeterli olmadığından yakınırız. Peki hiç düşündük mü zaman dediğimiz kavramın ne olduğunu? Nasıl bir şey ki bize yetmiyor. Ya da bizler mi çok fazla tüketiyoruz ve kendimizi planlayamıyoruz? Evet tam olarak söylemek istediğimiz şey de buydu. Çok fazla tüketen bir toplum olmak ve plan yapamamak.

Zaman; saatler, aylar, yıllar, haftalar, dakikalar değildir. Zaman dediğimiz ‘an’ dır. Anı yaşamaktır. Anı iyi değerlendirmektir. Anın içinde sürüklenmektir. “Saatler, aylar, yıllar, haftalar, dakikalar vb.” hayatımızı kolaylaştıran araçlardan başka bir şey değildir. Hep bir işimiz olduğunda yapmak istemiyorsak ya da üşeniyorsak ‘yarın yaparım’ deriz. Fakat ufak bir ayrıntıyı kaçırıyoruz, hiç yarın olmuyor ki! Yarın oldu dediğimizde bugünü yaşıyoruz. Sizce de bir gariplik yok mu?

En başta bahsettiğimiz konuya dönersek ‘zamanım yetmiyor’ cümlesi tamamen bizimle alakalı bir durumdur. Zamanın yani “anın “ kısıtlı olduğundan değil. Hayatımızın her noktasında göreceğimiz gibi bu durum daha küçük yaşlarda sınavlarla başlıyor.” Sınavımı yetiştiremiyorum, zamanım yetmiyor. Ödevlerime zaman kalmıyor” gibi. Bu olumsuzlukları dışa vururken öz eleştiri yapmayı unutmamalıyız. Hayatımızda ilk olarak önceliklerimizi belirlemeliyiz. Sonra bir plana koymalıyız. Bütün bunları yaptıktan sonra zaman içinde sürüklenmez; zaman içinde ‘anımızı’ en verimli bir şekilde değerlendirmiş oluruz.

Unutmamalısınız ki ne işle uğraşıyorsanız uğraşın yaptığınız işi keyifli hale getirin. O zaman her şeyin daha güzel olduğunu ve yaptığınız her işte mutlu olduğunuzun farkına varacaksınız. Mutlu ve planlı olduğunuz vakit başarıya adım adım yaklaştığınızı göreceksiniz.

 

 

Deniz HAYTA

Rehber Öğretmen 


  • Paylaş

Ortaokul 1623 0 01 Haziran 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları