Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Yurtdışında Dil Eğitimi
Yurtdışında Dil Eğitimi
Yurtdışında Dil Eğitimi

Günümüzde milyonlarca insan yurtdışına giderek veya başka pek çok çeşitli yöntemlerle yabancı dil eğitimi almaya çalışıyor. Bunun sebeplerini küreselleşen dünya, iş hayatındaki yabancı dile olan ihtiyacın her geçen gün artması, kişisel gelişim, eğitim ihtiyaçları şeklinde sayabiliriz.


Yurtdışında dil öğrenmenin pek çok avantajı vardır. Bu avantajların arasında en önemlisi, bulunduğunuz ülkede günlük yaşamınızı devam ettirebilmek için bir nevi “zorunlu” olarak en kısa sürede o dili konuşuyor olmaktır. Bu bağlamda, uluslararası eğitimin bireye sağlayacağı katkılar oldukça fazladır. Bu eğitim özellikle dil eğitimi ise özellikle yerinde, dilin hâkim olduğu bir toplumda hedeflenen dili öğrenmek elbette oldukça kolaydır. 


Dil öğreniminde gereken uzun süre hedef dile maruz kalma durumu, yurtdışında eğitim alan bireyin başına gelecek ilk durumdur. Dil öğreniminde hedef dile ne kadar uzun süre maruz kalınırsa, yerel halkın kullandığı dile hâkimiyet o denli büyük olur. İlaveten kültürel yakınlaşma, etkileşim, benzeşim ve asimilasyon bireyin yaşayacağı başlıca durumlar olacaklardır. Yaş grubu ne olursa olsun, yurtdışında uluslararası eğitim bireyi her yönden geliştirecek ve ufkunu açacaktır, özellikle birey farklı kültürleri tanımaya açık ise. Dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edinerek girilebilecek etkileşim seviyesine de ancak yine bu yolla ulaşılabilir. Farklı kültürler tanıma bireysel farkındalığı artıracağı için de yine uluslararası eğitim bireye yine bu alanda da kişisel gelişim katkısı sağlayacaktır. Bu kişisel farkındalık bireysel ihtiyaçların tespitinde ve geleceğe dönük kariyer hedeflerindeki sapma paylarında belli oranda azalma da sağlayacaktır. 


Kendinden daha emin birey, daha net kararlar alıp gelecek hedeflerinde daha fazla farkındalık ile hem topluma hem de kendisine yön verecektir. Temeli sağlam bireylerin özellikle dil eğitimi gibi uzmanlık isteyen alanlarda uluslararası eğitimin bir parçası olması gerekmektedir. Bu yolda alınacak uluslararası diploma ve benzeri başarılar ise bireyde özgüven artırıp yine kişiyi başarıya yönlendirecektir. Kişinin bir yerde ufku açılacak ve belki de kendini dünya vatandaşı olmaya hazırlayacaktır. 

Yurtdışı dil eğitimi bireyi hem sektörel bazda geleceğe, hem de kişisel bazda dünya vatandaşlığına iter. Özellikle dil öğreniminde en yaygın karşılaşılan durum konuşabilme yeteceğinin geliştirilmesi kısmıdır. Bu kısım da diğer pek çok alan gibi hızlıca bu tarz bir eğitim ile pekişip, güçlenebilir.

Kısacası, yurtdışında dil eğitimi almak profesyonel ve sosyal hayatımızda çok daha sağlam adımlarla ilerlemek, farklı kültürleri öğrenebilmek ve farklı ortam ve ilişkilere kolayca adapte olabilmek ve küreselleşen dünyaya bir adım daha yaklaşmak demektir.

 

Evrim EVRAN
Bahçelievler Ortaokul İngilizce Öğretmeni
 


  • Paylaş

Ortaokul 1699 0 19 Aralık 2018, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları