Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi
Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi
Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi

Yabancı bir dil öğrenmek zaman alan bir süreçtir. Yabancı bir dil öğrenmeye başlamaya karar vermek için bazı nedenler size yardımcı olabilir. Bu nedenleri ; dil öğrenmek kullanışlı olduğu için , ilgi alaka ve ihtiyaç duyulduğu için ya da iletişim sağlayabilmek için, şeklinde sıralayabiliriz. Ama sebebimiz ne olursa olsun bir dili neden öğreniyor olduğunuza dair net  bir fikre sahip olmanız çalışmalarınızda sizin motive olmanıza yardımcı olacaktır. 


Başka bir ülkeye  ya da bölgeye taşınacağınız zaman, o bölgenin dilini öğrenmek, oradaki insanlar ile iletişim kurmaya ve kaynaşmaya yardımcı olacaktır. O dili öğrenip konuşabilmek sizin ilgi ve yeteneklerinizi göstermenizi sağlayacak ve sizi, taşındığınız yeni ülkeye ait hissettirecektir. Eğer eşiniz, eşinizin ailesi, akrabalarınız farklı bir dil konuşuyorlarsa, o dili öğrenmek onlarla sağlam bir bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. O dili konuşabilmek aynı zamanda size, onların kültürleri ve düşünce tarzlarıyla ilgili daha iyi bir anlayış kazandırabilir. Sahip olduğunuz işiniz, başka dillerde konuşan insanlar ile düzenli bir iletişim gerektiriyorsa, onlar ile kendi dillerinde konuşabilmek, size iş hayatınızda da birçok avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda yabancı dil bilgisi yeni bir iş bulma, terfi alma veya yurt dışı iş seyahatlerine çıkma şansınızı arttırır. 

Yabancı bir dil öğrenmek size, üzerinde çalıştığınız herhangi bir konu hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşma imkanı sunar. Yabancı dil öğrenen bir kişi olarak, daha net iletişim kuran, daha bilinçli ve yaratıcı düşünen bireyler haline gelmenin yanı sıra çok dilliliğin diğer avantajlarından da yararlanmış olursunuz.

Arkadaş ortamınızda bir kafede otururken, yolda yürürken ya da bir alışveriş merkezinde dolaşırken  herhangi bir yerde bir turistle karşılaşabilirsiniz, ve sorduğu soru karşısında o kişiye cevap verebilmeniz özgüveninizi arttırır. 
Yabancı dil öğrenmek; bakış açımızın genişlemesine yardımcı olur, düşünme süreçlerimizi şekillendirir, etrafımızla iletişimimizde daha empatik oluruz, kısacası dünyaya bakış açımızı değiştirir. 

 

Göksu IŞIKATLI
İngilizce Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 1343 0 05 Şubat 2019, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları