Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Verimli Yarıyıl Tatili Nasıl Yapılır?
Verimli Yarıyıl Tatili Nasıl Yapılır?
Verimli Yarıyıl Tatili Nasıl Yapılır?

Ara Tatilde Neler Yapmalıyız?


Akıllıca Bir Tatil

Öğretim yılının ortasında, okullar açıldıktan yaklaşık 20 hafta sonra 14 günlük bir tatil. Ve her tatil gibi bu da bitecek. Tıpkı geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl ve ondan önceki yıllarda olduğu gibi... Bu 2 haftalık tatil de bitecek. Gerek öğrencilerimiz gerekse aileleri bu tatile, geçmiş tatillerden edindikleri tecrübeyle kendilerini hazırlasın.

Yarıyıl tatili 2 hafta, yani 14 gün, yani 336 saat yani 20.160 dakika. Bu hesabı yapmış olmamın nedeni büyük ihtimalle kimsenin tatil süresini hesaplamayacak olması. Oysa zamanın ne kadar değerli olduğu konusunda herkes hem fikir. Bu yüzden tatilin hakkını vermek adına tatil için bir zaman yönetimi yapılmasını tavsiye ediyoruz ve biliyoruz ki anneler babalar iş planlarından, öğrencilerse ders programların dolayı; 'Tatil planı nasıl yapılır?' sorusuna yanıt verecek tecrübeye sahipler. Ancak yine biz, rehberlik edecek birkaç cümleyle önerilerde bulunalım.

*Okullar tatil öğrenmeye devam: Öğrenmek sadece okuldaki bir yaşantı değildir. Evde, ekran karşısında, kitaplarda, yazarken, sohbet ederken, bir manzarayı veya şehrin kalabalığını izlerken de hayata dair çok şey öğrenilir. Çocuklarımızın ve anne babalarının gündeminde öğrenmek hep olmalı.

*Zorla gelişim olmaz: Güzellik olmayacağı gibi gelişim de zorla olmuyor. Keyif veren, merakı karşılayan etkinlikler çocuklarımızın gelişimine katkı sağlar. Mecburen yapılan çalışmaların pek verimli olmayacağı bilinen bir gerçek.

*Verdiğimiz emeğe sahip çıkalım: Okulda kazandığı bilgileri korumak için tekrar etmek önemli. Öbür türlü hafızada tutulanlar yavaş yavaş bırakılır, unutma yaşanır. Termostaki sıcak çayın her ne kadar termos içinde olsa da zamanla ısısını kaybetmesi gibi! Bu nedenle öğrencimizle ailesi belirli günlerin belirli saatleri için tekrar zamanları belirlemeli. Bu konuda anlaşmak, uzlaşmak ve alınan karara uyulmalı.

*Gelecek hayalini projelendirelim: Çocuklarımızın ve bizlerin bir gelecek hayali vardır. Her ne kadar çok düşünmemiş olsak da istediğimiz beklediğimiz bir gelecek. İşte bu tatil zamanları ailecek kafa kafaya verip geleceğimiz hakkında projeler düşünmek için yeterli zamanı veriyor.

*Kitapsız tatil olmaz: Biliyorum olmaz değil, kitapların olmadığı tatiller yok mu? Var. Ancak siz evinizde, ailenizde tatili; kitaplarla baş başa uzun zamanların geçtiği zaman dilimleri olarak tanımlayın.

Dileriz sağlık ve gelişim dolu bir tatil olur.

 

Bora Serhat Çelik​

Lise PDR Bölüm Başkanı


  • Paylaş

Lise 3531 1 16 Ocak 2017, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar
Taner BULUT / 17 Ocak 2017, Salı 17:18
Teşekkürler hocam istifade edilecek bir yazı.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları