Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Verimli Bir Yarıyıl Tatili İçin Öneriler
Verimli Bir Yarıyıl Tatili İçin Öneriler
Verimli Bir Yarıyıl Tatili İçin Öneriler

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim sürecine kısa bir mola, sömestir…


       Ebeveynler olarak öncelikle sizlerin üzerine düşen bazı sorumluluklar bulunmaktadır. Bunların başında her ne olursa olsun çocuğunuza duyduğunuz sevginin koşulsuz olduğunu göstermek gelir. Akademik başarının ya da başarısızlığın sevgiyi arttıran veya azaltan bir etkiye sahip olmadığını onlara gösterin. 

Aslında karne sadece öğrencinin akademik başarısı değildir karne aynı zamanda anne ve babanın da karnesidir. Çocuğunuzun karnesinde notları düşük ise, çocuğunuzu korkutmayın. Bu karneyi size getirmenin zaten utancını yaşayan öğrencinizin üzerine gidip bu konuyla alakalı kızıp, aşağılarsanız öğrenci başarısızlığı kabullenip geri kalan süre içerisinde bir çaba göstermez. Öğrencinize olan inancınızı gösterin, diğer döneme notlarını yükselteceğine olan inancınızı anlatarak öğrencinin motivasyonunu yükselte bilirsiniz.

Öğrencilere Yarıyıl Tatili için Öneriler,

Tatili verimli bir hale getirmek için ilk yapılması gereken şey bir plan olmalıdır. Planlamanızı yapın ve tatilin son gününe kadar planınıza uyunuz.  Neyi, nerede, ne kadar, ne zaman yapacağınızı belirleyiniz.

Dersi bırakmayın, birinci dönemde gördüğünüz eksiklerinizin olduğu yerleri belirleyip bu konudaki eksiklerinizi tamamlamak üzerine yoğunlaşın. 


Dikkat Edilmesi Gerekenler,

Birçok öğrenci için tatil evde biraz daha fazla bilgisayar oynama anlamına geliyor. Fakat ebeveyn olarak sizlerin öğrencilerin bilgisayar karşısında geçirdikleri süreye ve oyunların içeriğine karşı dikkatli olmanız gerekmektedir. Bilgisayar karşısında zaman geçirmesini yasaklamak aslında bir çözüm değildir. Hem yasaklanan şeyin daha dikkat çekici hale gelmesinden ötürü hem de bu tavırdan dolayı size verebileceği tepkiler durumu daha da çıkmaza sokabilir. Bu nedenle bilgisayar oyunlarını tamamen yasaklamak yerine birlikte belirleyip karar verdiğiniz oyunları bu oyuna uygun sürede oynamasına izin verebilirsiniz.

Bunları yaparken öğrencinin kitap okumasını ihmal etmeyin. Hatta birlikte kitap okuyun. Tatil çocukların kendilerini geliştirebilmeleri adına çok iyi bir fırsattır. Bu nedenle kitap okumak verimli bir yarıyıl tatilinin başında yer alır. Kitaplar hayal gücünün gelişmesi adına olmazsa olmazlarındandır. Kitaplar hayal gücünü geliştirir ve inanılmaz yolcuklara sürükler.

     Begüm BOZTEPE BAYRAKDAR
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen

 


  • Paylaş

Ortaokul 1522 0 22 Ocak 2018, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları