Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Umut
Umut
Umut

Umut


Umut bir kimsenin kişisel yaşamındaki olay ve durumlarla ilgili olumlu sonuçlar çıkabileceği ihtimaline dair duygusal inancıdır.Bazı kişiler tarafından umut sözcüğü, ‘’ummaktan doğan güven duygusu, ümit ‘’ veya  ‘’bu duyguyu veren kimse” olarak tanımlanır.

İnsanlar umut duygusunu ve ummak eylemini bir arada götürmeyi başardıklarında hayata pozitif bakıp mutluluğu yakalarlar.Çünkü ummak ‘’bir şeyin olmasını beklemektir.’’ Umut duygusuna farklı bakış açıları getirenler olmuştur.Örneğin bazı dinlerde umut bir erdemdir ve tersi olan umutsuzluk Tanrı’ya karşı bir isyan olarak ele alınır.Mitolojilerde de umut kavramı farklı hikâyelerle açıklanmıştır.Çoğu mit kaynağında umut, tanrı ve tanrıçayla özdeşleştirilmiştir.Bu kadar önemli görülüp tapınılan bu duygu insanın zihin ve manevi gücünün birleşiminden doğup içinde saklanan bir cevherdir, artı olarak öz yeterlilik ve öz saygı gibi konseptlere oldukça yakındır.Çünkü öz yeterlilik bireyin belirli bir alanda başarı elde edeceğine olan inancıdır. Umudu olan bireylerin hem öz yeterlilik hem de optimizmleriyüksektir.

      Kalbin ve beynin birleşimi olan umut amaç odaklıdır. Umudu olan çocukların amaçları da vardır.Eğitimde ışık olduğumuz çocuklara amaç belirlerken umut olmalıyız.Duruma özel olarak geliştirilebilen bu duygu hayatın her alanına entegre edilmelidir. Umutla umutlu yarınlara…

Kübra Dinçer
Türkçe Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1387 0 07 Eylül 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları