Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Türkiye'nin İnternetle Tanışması
Türkiye'nin İnternetle Tanışması
Türkiye'nin İnternetle Tanışması

İnternetin Günümüze Kadar Uzanan Hikayesi


Bunları biliyor musunuz?

Türkiye'nin İnternet İle Tanışması:

Bu tanışma ilk olarak 12 Nisan 1993 yılında 64Kbps kapasiteli bir kiralık hat ile sağlandı. Bu hat ile ODTÜ ve ABD arasında ilk internet bağlantısı gerçekleştirildi. Bu hat uzun süre ülkemizin tek çıkış kapısı olarak kullanıldı. İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi ardından bazı devlet kurumları MTA, DİE vb kurumlar da  ODTÜ ile bağlantı kurmuş ve internet ağına katılmışlardır.

Türkiyenin ilk internet siteleri oluşmaya başladı ve bu sitelerin başı olarak ODTÜ ve Bilkent Üniversitelerinin web sayfaları ortaya çıktı.

1996 yılı itibariyle de İnternet ticari kuruluşlar ve hanelere girmeye başladı. Aynı yıl birçok gazete ve dergi internet üzerinden yayınlanmaya başladı. 1997 itibariyle bankalar müşterilerine internet üzerinden kişisel bankacılık hizmetleri vermeye başladılar.

1997 yılı sonunda ise yaklaşık 30000 bilgisayar internete bağlanmıştı. 2000 yılların başlarında öne çıkan Ekşi Sözlük, sahibinden.com, siberalem.com gibi Türk internet girişimleri ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumunun hane halkı üzerinde son yaptığı araştırmaya göre internet kullanan bireylerin oranı %56 ve on haneden yedisinde internet bulunmaktadır. Hanelerde internet kullanımı amaçları arasında ilk sırayı sosyal medya almaktadır. Bunu online haber, gazete ve dergi takip ederken, sırasıyla sağlık, video ve müzik takip etmektedir.

Düzenli internet kullanıcı sayısı ise 2015 yılının ilk 3 ayında %94,2 ye ulaşmıştır.

 

Mete DOĞANAY
Okyanus Kolejleri ​Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı


  • Paylaş

Ortaokul 2153 0 27 Ekim 2016, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları